ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ζυμαρικά με ψητά κολοκυθάκια και κρεμώδη σάλτσα βασιλικού.

Post by: 21/05/2022 0 comments

Με τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως μπορούμε να φτιάξουμε πρωτότυπα και γευστικότατα πιάτα με υλικά εποχής. Αυτή η συνταγή έχει ως βασικό υλικό τα ψητά κολοκυθάκια που συνδυάζονται άψογα με το αμύγδαλο και μια κρεμώδη και αρωματική σάλτσα από βασιλικό και κατσικίσιο τυρί.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 200 γραμμάρια σπαγγέτι ή λιγκουίνι ολικής αλέσεως
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι βασιλικό
  • 3 κουταλιές της σούπας κατσικίσιο τυρί
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Τα τακτοποιούμε σε ένα ταψί, σε μία στρώση, και τα ψήνουμε ανακατεύοντάς τα μερικές φορές έως ότου ροδίσουν και μαλακώσουν, περίπου 20 με 30 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε σε ένα μπολάκι.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον βασιλικό, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μειωθεί σε 1/4 του φλιτζανιού (περίπου 7 λεπτά). Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε να διαλυθεί στη σάλτσα. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη.
  4. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε καλά και τα ανακατεύσουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε από πάνω τα κολοκυθάκια και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons