ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για βελουτέ γλυκοπατάτας και κολοκύθας.

Post by: 27/10/2023 0 comments

Βελούδινη σούπα με υπέροχη γεύση και άρωμα για όσους αγαπούν τη γλυκοπατάτα και την κολοκύθα. Ό,τι πρέπει για ένα κρύο φθινοπωρινό βράδυ. Δοκιμάστε την και θα τη λατρέψετε!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 700 γραμμάρια κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 700 γραμμάρια γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 3 μέτρια καρότα, βρασμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε μέσα την κολοκύθα, τις γλυκοπατάτες, το σκόρδο κομμένο στα τέσσερα και το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε στον φούρνο για 60-70 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 φλιτζάνια νερό, ρίχνουμε μέσα τον ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή θερμοκρασία. Βγάζουμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό και το φυλάμε στην άκρη.
  4. Βγάζουμε όλα τα λαχανικά από το φούρνο, τα πολτοποιούμε προσθέτοντας και τα καρότα στο μπλέντερ και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε την παχύρευστη σούπα μας. Αν είναι πολύ πηχτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη ζωμό λαχανικών από το φλιτζάνι που φυλάξαμε.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή προσθέτοντας προαιρετικά σε κάθε πιάτο 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons