ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για τάρτα με λεμόνι και φρούτα του πάθους.

Post by: 11/02/2023 0 comments

Με το λεμόνι να αντισταθμίζει τη γλυκιά γεύση της κρεμώδους γέμισης, κανείς, ούτε καν οι πιο ένθερμοι αρνητές των γλυκών, δεν μπορούν να αντισταθούν σε αυτή την τάρτα. Μπορείτε να τη σερβίρετε μόνη της ή με λίγο παγωτό σορμπέ στο πλάι.

Υλικά (για 8 άτομα)

Για τη ζύμη

  • 450γρ αλεύρι απλό
  • 150γρ ζάχαρη άχνη
  • 225γρ ανάλατο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1 κρόκο αυγού, χτυπημένο

Για τη γέμιση

  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 8 φρούτα του πάθους, κομμένα στη μέση και στυμμένα
  • 12 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 460 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (+ έξτρα για επικάλυψη)
  • 350 ml κρέμα γάλακτος

 Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη:  Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη (150 γραμμάρια). Μετά προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε. Πλάθουμε, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30’.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βγάζουμε την παγωμένη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε σε μια λεπτή, ομοιόμορφη στρώση σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.  Στρώνουμε τη βάση μια φόρμας για τάρτα (24 εκ. x 3,5 εκ.)  με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15’ – 20’.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους μαζί και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα φρούτα του πάθους, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ύστερα σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τους σπόρους από τα φρούτα του πάθους. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
  4. Βγάζουμε τη φόρμα για τάρτα από το φούρνο, αφήνοντας τη βάση να κρυώσει λίγο. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό. Αλείφουμε το εσωτερικό της βάσης με πινέλο και ψήνουμε για άλλα 5’.
  5. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση της τάρτας, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 100°C και ψήνουμε για 1 ώρα και 15’.
  6. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα της μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τη βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
  7. Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons