Απλή, νόστιμη, αρωματική σαλάτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε τραπέζι. Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε φλούδες από πεκορίνο ή παρμεζάνα.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 300 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από σπανάκι, πλυμένα και χωρίς κοτσάνια
- 1 ρόδι καθαρισμένο, μόνο τα σπόρια
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
- ½ φλιτζάνι φλούδες από τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα (προαιρετικά)
Για τη βινεγκρέτ
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό βαλσαμικό ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ: σε ένα μπολ χτυπάμε για 1-2 λεπτά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τα καρύδια και τα σπόρια ροδιού.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και 1/2 φλιτζάνι φλούδες από τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα.
Πηγή: arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης