ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ρεβίθια κοκκινιστά στο φούρνο.

Post by: 08/10/2022 0 comments

Δεν σας αρέσει η κλασική σούπα με ρεβίθια; Τότε δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ρεβίθια στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα. Γίνονται πεντανόστιμα!

Υλικά (για 4-5 άτομα)

  • 500 γραμμάρια ρεβίθια
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια δενρολίβανου ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε από την προηγούμενη τα ρεβίθια να μουλιάσουν με τη σόδα σε νερό που να τα σκεπάζει.
  2. Σουρώνουμε, ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα τρίβουμε με τα χέρια μας να φύγουν όσο γίνεται πολλά από τα φλούδια τους.
  3. Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να παραβράσουν.
  4. Ενώ τα ρεβίθια βράζουν προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το δενδρολίβανο, την πάπρικα, αλατοπίπερο και λίγο νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
  6. Σουρώνουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τους την σάλτσα ντομάτας.
  7. Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 περίπου λεπτά μέχρι να είναι τελείως έτοιμα τα ρεβίθια και να έχουν δέσει με τη σάλτσα. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό.

Πηγή:  arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons