ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για pasta με κολοκυθάκια, γιαούρτι και καρύδια.

Post by: 13/05/2023 0 comments

Λαχταριστή και γρήγορη μακαρονάδα με σάλτσα από κολοκυθάκια, γιαούρτι και καρύδια. Ένα υπέροχο πιάτο γεμάτο φρεσκάδα, που δεν πρόκειται να σας κρατήσει στην κουζίνα για πολλή ώρα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • ½ κιλό σπαγγέτι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι καρύδια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κυβάκια από τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά να χάσουν λίγα από τα υγρά τους. Τα στύβουμε ελαφρά με τα χέρια μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Ενώ τα μακαρόνια βράζουν, σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις πιπεριές, την πάπρικα και τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά λεπτά μέχρι το φαγητό να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.
  4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα γυρίζουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν. Προσθέτουμε όλα το περιεχόμενο του τηγανιού με τα σοταρισμένα υλικά, το γιαούρτι, τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons