ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για παπαρδέλες με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά.

Post by: 12/06/2021 0 comments

Μυρωδάτο και ελαφρύ πιάτο ζυμαρικών για να μοιραστείς με την οικογένεια και τους φίλους. Παπαρδέλες με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά ή αλλιώς, πώς τα πιο απλά υλικά μετατρέπονται σε κάτι πεντανόστιμο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 400 γραμμάρια παπαρδέλες
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 400 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 150 γραμμάρια μοτσαρέλα σε κομματάκια
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μαζί με το ζωμό κότας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι al dente.
  3. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τις δύο σκελίδες σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια της μοτσαρέλας, το μαϊντανό και το βασιλικό.
  4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε και αυτά στο ταψί ανακατεύοντας απαλά.
  5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με την παρμεζάνα.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons