Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 6 παντζάρια
- 2/3 φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κουταλιές της σούπας καρύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα παντζάρια με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
- Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το ξύδι. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης