ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για λιγκουίνι με κολοκύθα, φασκόμηλο και μπέικον.

Post by: 07/10/2023 0 comments

Πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών με το υπέροχο άρωμα του φασκόμηλου και τη γλυκιά γεύση της κολοκύθας.

Υλικά (για 8 άτομα)

  • 450 γραμμάρια λιγκουίνι (ολικής αλέσεως κατά προτίμηση)
  • 6 φέτες μπέικον
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • γραμμάρια πουρέ κολοκύθας σε κονσέρβα
  • 1 με 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 340 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
  2. Όσο βράζουν, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά, ή μέχρι να γίνει τραγανό, γυρίζοντάς το μία φορά. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Στραγγίζουμε το μεγαλύτερο μέρος του λίπους από το τηγάνι. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε κι ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας, το ζωμό, το γάλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι καγιέν. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε περισσότερο ζωμό (αν βγαίνει πολύ παχύρρευστη η σάλτσα). Προσθέτουμε τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μοιράζουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο φασκόμηλο και τριμμένο μπέικον.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons