ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για λαχανικά τουρλού στην κατσαρόλα.

Post by: 30/09/2023 0 comments

Τουρλού κατσαρόλας ή μπριάμ – όπως θέλετε πείτε το – με λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο μας. Φαγητό από τα εύκολα, τα κλασικά που όλοι μας αγαπάμε. Είναι εξαιρετικό από μόνο του, με τη συνοδεία φέτας και φρέσκου ψωμιού.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 3 πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 3-4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες ή περασμένες στο μούλτι
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε διαδοχικά όλα τα λαχανικά.
2. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με φρέσκο ψωμάκι και φέτα.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons