ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κουνουπίδι φούρνου με πικάντικη σάλτσα ντομάτας.

Post by: 29/10/2022 0 comments

Εύκολο και νοστιμότατο φαγητό, που μπορείτε να το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο πριν από το κρέας, αλλά και να το απολαύσετε ως κυρίως γεύμα. Προσαρμόστε στις προτιμήσεις σας την ποσότητα μπαχαρικών στη σάλτσα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 800 γραμμάρια φουντίτσες κουνουπίδι
  • 3 ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πολτός ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί άσπρο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε το κουνουπίδι για περίπου 5 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την πάπρικα, την κανέλλα, τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, το τσίλι (αν χρησιμοποιούμε), 1 1/2 φλιτζάνι νερό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 5-6 λεπτά.
  3. Δύο λεπτά πριν το τέλος του χρόνου, προσθέτουμε και τις φουντίτσες κουνουπιδιού.
  4. Μεταφέρουμε προσεκτικά το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο το κουνουπίδι. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons