ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κασουλέ του Jacques Pepin.

Post by: 27/11/2021 0 comments

Μια ιδιαίτερη και πλούσια «φασολάδα» από τη νότια Γαλλία για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων. Φτιάχνεται σε πολλές παραλλαγές, κυρίως με χοιρινό καπνιστό κρέας και ποικιλία λουκάνικων. Απολαύστε την στην πιο διάσημη εκδοχή της από τον σταρ σεφ Jacques Pepin.

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα
  • 350 γραμμάρια καυτερά λουκάνικα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 500 γραμμάρια καπνιστό ζαμπόν σε ρολό
  • 2 φλιτζάνια φασόλια βραστά, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • ταμπάσκο σος για το σερβίρισμα
  • μουστάρδα Dijon για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ζαμπόν και τα καυτερά λουκάνικα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα.
  2. Προσθέτουμε τα χωριάτικα λουκάνικα, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα φασόλια, την ντομάτα, το νερό και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί σκεπασμένο για 5 λεπτά.
  4. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, κόβουμε το ζαμπόν σε λεπτές φέτες και τα λουκάνικα σε μικρότερα κομμάτια και μεταφέρουμε το φαγητό σε πιατέλα ή σε ατομικά μπολ. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με ταμπάσκο και μουστάρδα.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons