ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για «καρμπονάρα» από σουπιές, σπαράγγια και σπεκ.

Post by: 13/08/2022 0 comments

Μια καρμπονάρα που παρασκευάστηκε από την σεφ Anna Matscher, αντικαθιστώντας τα μακαρόνια με λευκά σπαράγγια και σουπιές και ετοιμάζοντας μια πικάντικη και τραγανή μαγιονέζα ως καρύκευμα.

Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 800 γραμμάρια λευκά σπαράγγια
  • 200 γραμμάρια σουπιές καθαρισμένες
  • 8 φέτες speck
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 λεμόνι
  • ζωμό λαχανικών
  • ελαιόλαδο
  • αραβοσιτέλαιο
  • άνηθο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε τους 2 κρόκους αυγών προσθέτοντας σιγά-σιγά 150 γραμμάρια ελαιόλαδο, εναλλάξ με 150 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο. Μεταφέρουμε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, προσθέτουμε 20 ml ζωμό λαχανικών, λίγο χυμό λεμονιού και μια πρέζα τριμμένο κόκκινο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με μπόλικο αραβοσιτέλαιο. Κόβουμε τις φέτες σπεκ στη μέση και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη τις υπόλοιπες 8 για το τελικό γαρνίρισμα.
  3. Ροδίζουμε τις σουπιές σε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά με μια πρέζα τσίλι για 1′. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  4. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρούμε το κάτω μέρος και τα κόβουμε πρώτα σε λεπτές φέτες κατά μήκος με ένα peeler πατάτας και μετά σε κάθετες λωρίδες, κάνοντάς τα να μοιάζουν με τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3′. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Ανακατεύουμε τις σουπιές και τα σπαράγγια με τη μαγιονέζα, κρατώντας μερικές κουταλιές της σούπας στην άκρη.
  6. Απλώνουμε την «καρμπονάρα» στα πιάτα, συμπληρώνουμε με το σπεκ, άνηθο και την υπόλοιπη μαγιονέζα. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με παραπάνω σπεκ και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons