ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με κρούστα μπαχαρικών.

Post by: 23/01/2021 0 comments

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (γύρω στα 250-300 γραμμάρια η καθεμία)
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι Chipotle
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για ράντισμα
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι ψήνουμε τους σπόρους κύμινου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20 δευτερόλεπτα, να βγάλουν το άρωμά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη τσίλι με τη ρίγανη και το μαϊντανό. Αλατίζουμε τις μπριζόλες από τις δύο πλευρές, αλείφουμε με τη μουστάρδα και πασπαλίζουμε με το μείγμα τσίλι-ρίγανης-μαϊντανού.
  3. Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου ή σε καυτό τηγάνι-γκριλιέρα, για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
  4. Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons