Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για αφράτους μελιτζανοκεφτέδες.

Αγαπημένο μεζεδάκι, αφράτο και λαχταριστό, που πάει με όλα: τηγανητές πατάτες, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, αλλά και τζατζίκι. Τρώγονται ζεστοί ή χλιαροί.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 20  λεπτά.
  2. Βγάζουμε τη σάρκα τους και την αφήνουμε για αρκετή ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίσει. Στη συνέχεια, τη λιώνουμε με ένα πιρούνι και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι (μπορεί να μην χρειαστεί όλο) και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο. Όταν κάψει παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις ρίχνουμε στο τηγάνι (αραιά για να μην κολλήσουν οι κεφτέδες μεταξύ τους). Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τους βγάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. Τους σερβίρουμε ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates