ΣΥΝΤΑΓΕΣ

4 ιδέες για θρεπτικά πρωινά!

Post by: 15/05/2021 0 comments

Σας προτείνουμε τέσσερις εύκολες συνταγές για θρεπτικό και δυναμωτικό πρωινό.

 

Εύκολα pancakes μπανάνας με 3 υλικά

Υλικά (για 10 μικρά pancakes)

  • 1 1/2 μεγάλη μπανάνα, όσο πιο ώριμη γίνεται
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • ψιλοκομμένη μπανάνα, σιρόπι σφενδάμου, ξηροί καρποί ή blueberries για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση 

  1. Πολτοποιούμε τη μπανάνα στο μπλέντερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να συνδυαστούν.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα για κάθε τηγανίτα. Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε από την άλλη και την αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό ακόμη.
  3. Τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με σιρόπι σφενδάμου, ψιλοκομμένες μπανάνες ή άλλα toppings της αρεσκείας μας.

 

Μούσλι σπιτικό με γιαούρτι και μούρα

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1/4 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καρύδια, θρυμματισμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αμύγδαλο, τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα μούρα (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα ), πλυμένα

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1/2 φλιτζάνι νερό, το μέλι και το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση και να λιώσει το μέλι. Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε ελαφρά για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να χυλώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το λιναρόσπορο και ανακατεύουμε.
  3. Στρώνουμε λίγο μούσλι στον πάτο ενός ατομικού μπολ ή γυάλινου ποτηριού, προσθέτουμε από πάνω γιαούρτι, συμπληρώνουμε με μούσλι και ολοκληρώνουμε με τα φρούτα στην κορυφή.

 

Βάφλες με κολοκυθάκι

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι

Για τη σος γιαουρτιού

  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση 

  1. Ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκύθια με αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα και την τριμμένη παρμεζάνα. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ρίγανη. Συνδυάζουμε τα δύο μείγματα. Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πλάκες της βαφλιέρας και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να ζεσταθεί.
  4. Ετοιμάζουμε τη σος γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτουμε κουταλιές από το μείγμα σε κάθε πλάκα της βαφλιέρας και το απλώνουμε να καλύψει την επιφάνεια της κάθε πλάκας. Ψήνουμε μέχρι οι βάφλες να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με τη σος γιαουρτιού.

 

Αβοκάντο γεμιστά με αυγό στο φούρνο

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 αβοκάντο
  • 4 αυγά
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό του αβοκάντο, έτσι ώστε να χωράει ένα αυγό.
  2. Αραδιάζουμε τα αβοκάντο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Σπάμε τα αυγά μέσα στα μισά αβοκάντο και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά.
  4. Τα βγάζουμε από το φούρνο και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons