ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Το περίφημο Πείραμα της Φιλαδέλφειας και η σχέση του με την Ελλάδα!

Post by: 27/10/2019 0 comments

Στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, έγινε ένα “αλλόκοτο” επιστημονικό πείραμα που ακόμη και σήμερα προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και τον διχασμό της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Τι ήταν το περίφημο Πείραμα της Φιλαδέλφειας; Πέτυχε ή απέτυχε; Ποιά η σκοπιμότητά του και τελικά, ποιά η σχέση του με την χώρα μας;;

Μια έμπνευση του Αϊνστάιν.

Από τη δεκαετία του 1920, μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες όλων των εποχών, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ολοκλήρωσε τη θεωρία του για το ενοποιημένο πεδίο. Με λίγα λόγια, σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, η βαρύτητα, ο ηλεκτρισμός και ο μαγνητισμός “συνεργάζονται” και ουσιαστικά συνθέτουν μια ενιαία δύναμη, ένα ενιαίο πεδίο.

Ανήμερα της τρίτης Εθνικής Επετείου μας, του “ΌΧΙ”, στις 28 Οκτωβρίου 1943 (και ενώ ο Παγκόσμιος Πόλεμος βρισκόταν στο απόγειό του), λέγεται πως μια ομάδα επιστημόνων, μαζί με τον Αϊνστάιν, ολοκλήρωσαν την συνεργασία τους με το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ με το Πείραμα της Φιλαδέλφειας. Το Πείραμα είχε στόχο να αποδείξει ότι μπορούμε να ταξιδέψουμε στον χωροχρόνο! Το φερόμενο Πείραμα (πάμπολλοι ειδικοί το διαψεύδουν και λένε πως δεν έγινε ποτέ τέτοιο Πείραμα) “εξαφάνισε” το αντιτορπιλικό του αμερικανικού ναυτικού USS Eldridge και το πήγε βόλτα 350χλμ μακρυά! Από τη Φιλαδέλφεια στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια σε χρόνο dt!!! Το πλοίο “μεταφέρθηκε” στο χωροχρόνο μαζί με το πλήρωμά του! Έτσι άρχισαν…να λέγονται πολλά!

Από ποιον διέρρευσε το Πείραμα της Φιλαδέλφειας;

Στις 13 Ιανουαρίου 1955, ο αστρονόμος Τζέσαπ δέχθηκε ένα μυστηριώδες γράμμα από κάποιον Κάρλος Αλέντε ο οποίος τού εξομολογούνταν ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας (με συμμετοχή). Αλληλογραφούσαν και οι δύο για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και ο Μόρις Τζέσαπ συνέχιζε την έρευνά του για το Πείραμα της Φιλαδέλφειας. Ο θάνατός του το 1959 από τροχαίο ατύχημα, ερμηνεύτηκε από μερίδα ανθρώπων ως διόλου τυχαίο. Άλλοι άνθρωποι δεν συνδέουν το τροχαίο ατύχημα με την έρευνά του.

Μέσα από την αλληλογραφία, μαθαίνουμε πως το αμφισβητούμενο Πείραμα της Φιλαδέλφειας, δημιούργησε μια πράσινη σφαίρα ενέργειας γύρω από το πλοίο σε ακτίνα 100 μέτρων. Το πλήρωμα και όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό το “πράσινο νέφος” δεν μπορούσαν να δουν τους εαυτούς τους, αλλά ούτε τους άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα ξανά με την αλληλογραφία Τζέσαπ-Αλέντε, Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό συμφώνησαν ότι η ανθρωπότητα δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Ειδικά το πολεμικό ναυτικό, το οποίο σύμφωνα με την αμφισβητούμενη αλληλογραφία, έχασε πλήρωμα από απανθράκωση ή εξαφανίστηκαν λόγω του Πειράματος ή άλλοι τρελάθηκαν.

Το USS Eldridge ήρθε στην Ελλάδα ως “Λέοντας”!

Τελικά όλα τα παράξενα έχουν μέσα τους και την Ελλάδα! Το διάσημο αντιτορπιλικό, που σύμφωνα με το θρύλο έκανε ταξίδι 24 ωρών μέσα σε λίγα λεπτά, δόθηκε ως κομμάτι στρατιωτικής βοήθειας στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, μετά τον πόλεμο.

Στην Ελλάδα, το πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού (πλέον) πήρε το όνομα “Λέων”. Το πλοίο ήλθε στην Ελλάδα το 1951 στα πλαίσια της αμερικανικής βοήθειας προς την χώρα μας και σταμάτησε να είναι και τυπικά στο ελληνικό δυναμικό, το 1992. Οι θρύλοι και η αύρα του ανεξήγητου δεν σταμάτησαν να συνοδεύουν το περιβόητο πλοίο ούτε στην Ελλάδα. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο Ιόνιο, μέσα στη δεκαετία του 1950′, το πλοίο χάθηκε για δύο μέρες! Σα να μην έφτανε αυτό, πολλά ερωτηματικά προέκυψαν από τη σφράγιση ορισμένων χώρων του πλοίου και για τις φήμες που οργίαζαν για κάποια μέρη του πλοίου, όπου σκούριαζαν μέσα σε λεπτά. Πάμπολλα επίσης ήταν τα σχόλια για ανθρώπους που υπηρέτησαν στο πλοίο και που κατέφυγαν σε ειδικούς για νευρολογική και ψυχολογική υποστήριξη!

Σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε επίσημα, το Πείραμα της Φιλαδέλφειας, έγινε αλλά απέτυχε. Αυτό σημαίνει πως μάλλον η αποτυχία του “φούσκωσε” ορισμένα γεγονότα μέσα από αναληθείς φήμες. Παρόλα αυτά, το διάσημο πείραμα, συνεχίζει να βρίσκεται στη λίστα των γεγονότων που προκαλούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων και των επιστημόνων και γεννά πολλές θεωρίες συνωμοσίας!!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons