ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα σημάδια που δείχνουν οτι χάνετε το χρόνο σας με κάποιους φίλους!

Post by: 11/09/2018 0 comments

Ο χρόνος που αναλώνουμε στις ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύς! Και καλά κάνουμε! Τίποτε δεν είναι περισσότερο αξιόλογο στη ζωή από το να δίνουμε το «είναι» μας στις ανθρώπινες σχέσεις. Επειδή η ανθρώπινη επαφή είναι πολύ σημαντική, χρειάζεται να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα και να κρατήσουμε κοντά μας όσους ανθρώπους πραγματικά αξίζουν! Πώς καταλαβαίνουμε οτι κάποιοι άνθρωποι μάς τρώνε χρόνο;

  1. Η θέλησή τους για επαφή μειώνεται δραματικά.

Εκεί που περνούσαμε αρκετό χρόνο μαζί, εκεί που είχαμε με κάποιον άνθρωπο γνήσια επικοινωνία, ξαφνικά βλέπουμε πως δεν επιδιώκει να επικοινωνήσει μαζί μας. Οι συναντήσεις μας μαζί του γίνονται όλο και πιο σπάνιες και όταν γίνονται, είναι βιαστικές και επιφανειακές. Αν δεν έχει υπάρξει κάποια διαφορά, (πχ. τσακωμός) τότε να αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε οτι η επικοινωνία μας με τον άνθρωπο αυτόν έχει μάλλον κάνει τον κύκλο της.

  1. Ευγενικά ή αγενή «ψέματα».

Αναφερθήκαμε παραπάνω στη γνήσια επικοινωνία. Το πρώτο συστατικό μιας τέτοιας επικοινωνίας, είναι η ειλικρίνεια. Να είμαστε αληθινοί και να αποφεύγουμε τα ψέματα. Όταν παρατηρήσουμε οτι οι άνθρωποι με τους οποίους σχετιζόμαστε, αρχίζουν να λένε ψέματα, τότε ας αρχίσουμε να πιστεύουμε πως η επαφή μας μαζί τους, βρίσκεται σε παρακμή! Κάποιες φορές τα ψέματα είναι ευγενικά και έχουν στόχο να μας απομακρύνουν, με άλλα λόγια να μας …ξεφορτωθούν! Τότε, πρέπει πρώτοι να τους ξεφορτωθούμε εμείς!

  1. Χαμηλή εμπιστοσύνη και κακοχαρακτηρισμοί σε άλλους!

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζονται όλες οι σχέσεις. Όταν εκείνη μειώνεται τότε αυξάνεται η καχυποψία. Το να είμαστε καχύποπτοι απέναντι σε κάποιον, σημαίνει πως έχουμε αρχίσει να γκρεμίζουμε τις γέφυρες που είχαμε χτίσει με αυτόν. Αν έχουμε κοινούς κύκλους γνωστών και κατά τύχη μάθουμε πως ειπώθηκαν πράγματα για μας που δεν ήταν καλά, τότε η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Όταν φτάσει μια σχέση στο επίπεδο της δυσφήμισης σε τρίτα πρόσωπα, τότε λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν για να διορθωθεί.

  1. Αντικατάσταση.

Και στις φιλικές σχέσεις και στις ερωτικές, η φθορά όταν δεν συνοδεύεται από φασαρίες και τσακωμούς, ανιχνέυεται στη σταδιακή αντικατάστασή μας. Μια σχέση βρίσκεται σε παρακμή μεγάλη όταν σε καταστάσεις που άλλοτε ήμασταν απαραίτητοι, ξαφνικά έχουμε μετατραπεί – στην καλύτερη περίπτωση – σε «κομπάρσους». Είναι μάταιο και χαμένος χρόνος (και απώλεια της αξιοπρέπειάς μας σε κάποιες περιπτώσεις) να περιμένουμε κάποια αλλαγή συμπεριφοράς από τον άνθρωπο που έχει αποφασίσει πως χρειάζεται κάτι καινούριο και δεν βρισκόμαστε εμείς σε αυτό!

  1. Υπερβολικά παράπονα!

Η παροιμία λέει πως όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει! Περίπου το ίδιο συμβαίνει και με τις ανθρώπινες σχέσεις. Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν το θάρρος να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους αναφορικά με τις σχέσεις τους. Έτσι, αφήνουν το χρόνο να τις καθορίσει. Ένας τρόπος που μας δίνει σημάδια για τέτοιες συμπεριφορές, είναι τα πολλά παράπονα στα οποία γινόμαστε δέκτες. Αν δεν αντιδράσουμε με πανικό, θα δούμε πως τα παράπονα αυτά είναι αναίτια και «φουσκωμένα». Η έλλειψη θάρρους στο να μας πουν τους αληθινούς λόγους για τους οποίους θέλουν να είναι μακρυά από μας, είναι η αιτία των πολλών παραπόνων, που μόνο προσχηματικά χρησιμοποιούνται! Όχι μόνο δεν πρέπει να νιώσουμε ενοχές και να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας αυτά τα παράπονα, αλλά μάλλον πρέπει να αναζητήσουμε άλλους, πιο θαραλλέους ανθρώπους!

Φωτό από: Pinterest

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons