ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Top 3 ρομαντικές αποδράσεις στην Ελλάδα

Post by: 04/02/2017 0 comments

Λόγια που τα ψιθυρίζεις να τ’ ακούσει μόνο το έτερον ήμισυ. Εμπειρίες αισθησιακές, που αρχίζουν στις φυσαλίδες του τζακούζι μ’ ένα ποτήρι Taittinger και καταλήγουν σε αφράτα παπλώματα δίπλα στο τζάκι.

Βυτίνα: Τούτο το κεφαλοχώρι λατρεύει τα ρομάντζα. Κι έχει να διηγηθεί πολλά ρομαντικά ειδύλλια που γεννήθηκαν στον πιο διάσημο δρόμο της Αρκαδίας, το “Δρόμο της Αγάπης”. Κάτω από τα πυκνά πλατάνια, τις καρυδιές και τους σφενδάμους στηνόταν το νυφοπάζαρο, με τις νεαρές κοπέλες καλοντυμένες να καρτερούν για τον εκλεκτό της καρδιάς τους. Πιασμένοι σφιχτά από το χέρι, ξαναζήστε εκείνο τον πρώτο σας ρομαντικό περίπατο, κοντοσταθείτε στα μισά του δρόμου και ψιθυρίστε το “σ’αγαπώ” με φόντο το ελατοσκέπαστο Μαίναλο. Για μια στιγμή θα νομίσετε ότι ο χρόνος παγώνει.
 

Ναύπλιο: Πάντα θα υπάρχει εκείνο το αξέχαστο διήμερο που το περάσαμε κάνοντας βόλτες στην Ακροναυπλία με το έτερον ήμισυ. Επιστρέφουμε για ακόμα μία φορά στην πόλη που μοιάζει να φτιάχτηκε από ερωτευμένους αποκλειστικά για ερωτευμένους. Εδώ, ο αέρας έχει κάτι από έρωτα. Αγκαλιασμένοι αγναντεύουμε το πλωτό κάστρο στο Μπούρτζι, περπατάμε στην άλλη, την πιο ρομαντική Πλατεία Συντάγματος, μοιραζόμαστε το ίδιο χωνάκι με αυθεντικό ιταλικό παγωτό (ακόμα κι αν είναι χειμώνας), κάνουμε βόλτα με το τρενάκι και ανταλλάσουμε όρκους αιώνιας αγάπης στην κορυφή του Παλαμηδίου με φόντο το Ναύπλιο και τον Αργολικό Κόλπο. Στο Ναύπλιο ποτέ δεν θα είναι η τελευταία φορά.
 

Καρπενήσι: Λένε πως όποιος περπατήσει στο Καρπενήσι, όποιος περιηγηθεί στην ατέλειωτη φυσική ομορφιά του, δεν μπορεί παρά να επιστρέψει διαφορετικός. Το πιο πολυσύχναστο χειμερινό spot της Στερεάς Ελλάδας έχει πια συνηθίσει να υποδέχεται τους κουρασμένους των πόλεων, να τους φροντίζει και να τους στέλνει πίσω διαφορετικούς. Πριν τους αφήσει να επιστρέψουν στη σκόνη της πόλης, τους δείχνει το δρόμο για να περιηγηθούν σε ελατοσκέπαστες πλαγιές, σε φαράγγια που Πάντα Βρέχει και σε απόκρημνα λημέρια που βρήκαν ασφαλές καταφύγιο επαναστάτες, ληστές και κατατρεγμένοι. Εδώ βρήκαμε και το δικό μας ερωτικό καταφύγιο. Έστω και για λίγες μέρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.arttravel.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons