ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Τips για το πώς θα απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα εύκολα και γρήγορα.

Post by: 03/06/2021 0 comments

Η κυτταρίτιδα θεωρείται ότι επηρεάζει το 90% των γυναικών και ακόμη και οι άνδρες δεν μπορούν να την αποφύγουν (10% ).

Αν δεν υποφέρετε από  αυτό, είστε κάτι παραπάνω από τυχεροί. Να είστε ευγνώμονες, γιατί είστε η εξαίρεση. Για όλους τους άλλους, να σας  παρηγορεί το γεγονός ότι είστε ο κανόνας.

Η κυτταρίτιδα θεωρείται ότι επηρεάζει το 90% των γυναικών και ακόμη και οι άνδρες δεν μπορούν να  την αποφύγουν  (10% ). Και αυτή είναι η ουσία του, το μέγεθος λίγο έχει να κάνει με αυτό.

Σχεδόν όλοι θέλετε  να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα. Ακόμη και τα μοντέλα που έχουν σούπερ φόρμα  και είναι γυμνασμένα ακόμη και σε ηλικία είκοσι ετών το έχουν.

Αλλά, υπάρχουν και  γυναίκες που έχουν επιπλέον βάρος, χωρίς ούτε ένα λακκάκι (!)Η κυτταρίτιδα δεν είναι τόσο πολύ πρόβλημα λίπους, περισσότερο  είναι ένα πρόβλημα του δέρματος. Το είδος του λίπους που έχουμε , δεν είναι το ίδιο είδος με το λίπος που προκαλεί την κυτταρίτιδα.

Το αυξημένο βάρος μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα, αλλά δεν είναι η αιτία.

Και πρέπει να  γνωρίζετε, πως η κυτταρίτιδα πλήττει όχι μόνο τους μηρούς και τον πισινό, αλλά και τα γόνατα, την κοιλιά ακόμη και τα μπράτσα.

Σε μερικές γυναίκες η κυτταρίτιδα είναι άμεσα ορατή σε εμφανείς περιοχές και τα χαρακτηριστικά της είναι  άμορφο δέρμα με βαθιά λακκάκια, και πτυχώσεις, ενώ σε άλλες η κυτταρίτιδα είναι αισθητή “μόνο”  όταν πιέζετε το δέρμα.

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα;

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να κάνει και τις πιο ψύχραιμες γυναίκες να αναστατωθούν, η κυτταρίτιδα είναι απλώς μια κρίση της  εμφάνισης , και όχι θέμα υγείας. Όσον αφορά το τι ακριβώς προκαλεί την κυτταρίτιδα, η επιστήμη δεν έχει σαφείς απαντήσεις για αυτό ακόμα.

Υπάρχει μια σειρά αιτιολογικών παραγόντων.

Οι ορμόνες (κυρίως τα οιστρογόνα), το πρόσθετο βάρος, το κάπνισμα, το στρες, η κακή διατροφή, η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη άσκησης μπορούν να συμβάλουν  ή να επιδεινώσουν την κυτταρίτιδα.

Ωστόσο, η κυτταρίτιδα είναι θεραπεύσιμη, ακόμα και αν πρόκειται για γενετική.

Ακριβώς επειδή έχετε μια γενετική προδιάθεση για κυτταρίτιδα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναπτυχθεί πραγματικά κυτταρίτιδα. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για τη θεραπεία, τη μείωση ή / και την πρόληψη της κυτταρίτιδας. Και αν σήμερα δεν πάσχετε από κυτταρίτιδα, μπορεί να είναι επειδή δεν έχετε κυτταρίτιδα – ακόμα.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η κυτταρίτιδα εκτιμάται ότι επηρεάζει το 90% των γυναικών, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν υποφέρετε  από κυτταρίτιδα θα πρέπει να υποθέσετε ότι κάποια μέρα μπορεί να εμφανίσετε , και να λάβετε  μέτρα για να το αποτρέψετε .

Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά είναι αλήθεια: η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία!

Πως να απαλλαγείτε από το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας, θα πρέπει να ξεκινήσετε από μέσα.

Με άλλα λόγια, για να απαλλαγείτε  από την κυτταρίτιδα, δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί  μόνο το σύμπτωμα, αλλά και η αιτία.

Σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην αναδόμηση του δέρματός σας από μέσα και να μειώσει, να  εξαλείψει και να προλάβει την εμφάνιση  της κυτταρίτιδας με διάφορους τρόπους:

  • Ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα για τη μείωση της κυτταρίτιδας,  τα αιμοφόρα αγγεία είναι τα μονοπάτια με τα οποία τα θρεπτικά συστατικά φτάνουν στο χόριο (το στρώμα του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη, προκαλεί κυτταρίτιδα) και διασφαλίζουν την υγεία του δέρματος. Η ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων και η αύξηση της ροής του αίματος βοηθά να θρέψει τα κύτταρα του δέρματος που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών.
  • Η  παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υγιή συνδετικού ιστού. Ο λόγος που το κολλαγόνο είναι τόσο σημαντικό είναι επειδή από αυτό εξαρτάται η υγιής, νεανική όψη του δέρματος. Το κολλαγόνο που βρίσκεται στον  συνδετικό ιστό είναι η κύρια δομική πρωτεΐνη του δέρματος . Σταθερό , ισχυρό και υγιές το κολλαγόνο παρέχει δομική υποστήριξη. Εμποδίζει κύτταρα του λίπους από το σπάσιμο μέσα από το κατώτερο στρώμα του δέρματος (όπου ανήκει) και φτάνει στο ανώτερο στρώμα του δέρματος όπου προκαλείται η ομορφιά του δέρματος.
  • Δέσμευση νερού στα κύτταρα. Τα ενυδατωμένα κύτταρα είναι ισχυρά και σταθερά, και δρουν ως φράγμα  για τα  λιπώδη κύτταρα από την ώθηση προς την κορυφή του δέρματος, όπου γίνονται ορατά και μπορούν να προκαλέσουν την  πτύχωση του δέρματος  που σχετίζεται  με την κυτταρίτιδα.
  • Η πρόληψη και η  αποκατάσταση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες μπορούν να βλάψουν το δέρμα, και προδιαθέτουν την εμφάνιση της  κυτταρίτιδας.

Πηγή: eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons