ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Πώς να διατηρήσω το μαύρισμά μου; 8 tips για μεγαλύτερη διάρκεια.

Post by: 31/08/2023 0 comments

Το καλοκαίρι μας χαρίζει μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς που τόσο έχουμε ανάγκη, αλλά και ένα όμορφο φυσικό μαύρισμα από τα χάδια του ήλιου πάνω στο κορμί μας.

Το ερώτημα είναι… πως θα διατηρήσω το μαύρισμά μου;

Δυστυχώς, η σοκολατένια επιδερμίδα δεν μένει για πάντα. Υπάρχουν όμως μερικά μικρά μυστικά για να αυξήσουμε τη διάρκεια του μαυρίσματος για λίγο καιρό παραπάνω.

Ενυδάτωση του δέρματος.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η διατήρηση της επιδερμίδας ενυδατωμένης. Έτσι θα αποφευχθεί η αφυδάτωση και εν συνεχεία το ανεπιθύμητο ξεφλούδισμα που θα αφαιρέσει την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος μαζί με το μαύρισμα. Και μάλιστα το ιδανικό είναι να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας πριν ξεκινήσετε να μαυρίζετε.

Γι’ αυτό το λόγο, η χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου και σώματος είναι απαραίτητη. Εναλλακτικά, μπορείτε να επενδύσετε και σε κάποιο λάδι σώματος που θα κρατήσει την απαραίτητη υγρασία στην επιδερμίδα, κάνοντάς τη λαμπερή και όμορφη, αναδεικνύοντας παράλληλα και το σοκολατένιο σας χρώμα. Χρησιμοποιήστε την κρέμα ή το λάδι μετά την ηλιοθεραπεία, το μπάνιο, αλλά και όποτε νιώθετε το δέρμα σας διψασμένο.

Εξίσου αποτελεσματική είναι και η χρήση του after sun. Μετά την ηλιοθεραπεία η επιδερμίδα έχει αφυδατωθεί και χρειάζεται ενυδάτωση εις βάθος. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθεί λαμπερή, παρατείνοντας και ενισχύοντας το μαύρισμά σας.

Εξάλλου, η αφυδάτωση του δέρματος έχει ως αποτέλεσμα τη θαμπή και άτονη επιδερμίδα που κάνει το μαύρισμα να φαίνεται λιγότερο.

Κρύο προς χλιαρό νερό στο μπάνιο.

Το ζεστό νερό τείνει να αφυδατώνει το δέρμα και να αφαιρεί τη φυσική του λιπαρότητα, η οποία μας είναι απαραίτητη.

Αν λοιπόν θέλετε να διατηρήσετε το μαύρισμά σας για περισσότερο χρόνο, θα πρέπει να μειώσετε τη θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο σας και να προτιμήσετε το χλιαρό προς κρύο.

Ενυδατικό αφρόλουτρο.

Όπως ήδη έχουμε τονίσει η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι πολύ σημαντική. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίσετε τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε να μην αφυδατώνουν το δέρμα.

Προτιμήστε λοιπόν ένα ενυδατικό αφρόλουτρο, όπως αυτά που περιέχουν argan oil. Και βέβαια μετά το μπάνιο σας μην αμελήσετε τη χρήση κρέμας ή λαδιού σώματος.

Ήπια απολέπιση.

Αν και υπάρχει η φήμη πως η απολέπιση διώχνει το μαύρισμα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αρκεί να γίνει με το σωστό τρόπο. Ίσα ίσα που είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσετε το δέρμα απαλό και λαμπερό, αναδεικνύοντας το μαύρισμά σας. Μάλιστα συνιστάται να γίνεται ακόμη και πριν ξεκινήσετε να μαυρίζετε.

Επομένως, αν γίνεται με μέτρο, χρησιμοποιώντας ήπια προϊόντα, τότε αφαιρούνται μόνο τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και όχι η επιφανειακή της στοιβάδα. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να διατηρήσουμε το δέρμα όμορφο.

Αντιθέτως, μια βαθειά απολέπιση θα διώξει την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας και μαζί της το σοκολατένιο χρώμα.

Όχι μάσκες ομορφιάς με λεμόνι ή άλλα υλικά με λευκαντικές ιδιότητες.

Για να καταφέρετε να διατηρήσετε το μαύρισμά σας περισσότερο θα πρέπει να αποφύγετε κάποιες μάσκες ομορφιάς που έχουν λευκαντικές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα αυτές που περιέχουν λεμόνι.

Ο λόγος είναι προφανής! Μια λευκαντική ουσία θα ασπρίσει το δέρμα, καταστρέφοντας την σοκολατένια απόχρωση της επιδερμίδας σας.

Πάντα αντιηλιακό.

Το μαύρισμα μπορεί να μετατραπεί σε έγκαυμα από τον ήλιο, αν δεν χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη αντιηλιακή προστασία.

Γι’ αυτό δεν αμελούμε ποτέ την χρήση του αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, ακόμη και στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Όχι μόνο στην παραλία.

Άλλωστε το καλύτερο μαύρισμα, το οποίο διαρκεί περισσότερο, είναι αυτό που επιτυγχάνεται σιγά σιγά και με υπομονή. Το απότομο και γρήγορο σοκολατένιο χρώμα τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από το ξεφλούδισμα δέρματος από τον ήλιο.

Διατροφή και εσωτερική ενυδάτωση.

Πέρα από την φροντίδα που βοηθάει στην διατήρηση του μαυρίσματος, σημαντικό ρόλο τόσο στην επίτευξή του, όσο και στην αύξηση της διάρκειάς του παίζει η διατροφή.

Τροφές πλούσιες σε βήτα καροτένιο, βιταμίνη Α και τυροσίνη έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα. Ποιες είναι αυτές; Ενδεικτικά αναφέρουμε το καρότο, το μάνγκο, το σπανάκι, η γλυκοπατάτα και το βερίκοκο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν τα παραπάνω συστατικά.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αυξήσετε την ενυδάτωση του οργανισμού σας και εκ των έσω, πίνοντας αρκετό νερό καθημερινά.

Self tan και tan extenders.

Πέρα από τα tips φροντίδας για να διατηρήσετε το μαύρισμά σας όσο περισσότερο γίνεται, υπάρχει και η ενίσχυσή του με προϊόντα αυτομαυρίσματος, όπως το self tan και τα tan extenders. Χρησιμοποιώντας τα μια φορά την εβδομάδα μπορείτε να κρατήσετε το χρώμα του δέρματός σας μαυρισμένο για μεγαλύτερο διάστημα.

Εφαρμόζοντας το self tan σε συνδυασμό με την ενυδατική σας κρέμα (σε αναλογία αντίστοιχα 1:1 για το σώμα και 1:3 για το πρόσωπο), μπορείτε να κλέψετε λίγο περισσότερο χρόνο από το να φύγει το σοκολατένιο χρώμα της επιδερμίδας σας.

Πηγή: beautetinkyriaki / eirinika.gr

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons