ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Φτιάξτε αρωματικά χώρου με τα πιο αγνά υλικά!

Post by: 16/09/2023 0 comments

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να μυρίζει όμορφα το σπίτι σας. Φτιάξτε οικολογικά και οικονομικά αποσμητικά χώρου με τα αρωματικά φυτά, τα βότανα, τους καρπούς και τα φύλλα από τον κήπο και τη βεράντα σας.

Η βάση είναι περίπου ίδια σε όλες τις παρασκευές. Εμείς θα σας πούμε δύο πολύ εύκολους τρόπους κι εσείς διαλέξετε εκείνον που προτιμάτε

Πρώτη Παρασκευή: Για την πρώτη παρασκευή θα χρειαστείτε ένα καθαρό βαζάκι με μεταλλικό καπάκι που βιδώνει, μια καρφίτσα, μαγειρική σόδα, φυσικό αρωματικό έλαιο της αρεσκείας σας, π.χ. τριαντάφυλλο, λεβάντα κ.λπ.

Γεμίστε με μαγειρική σόδα το βαζάκι μέχρι τη μέση και προσθέστε 10 σταγόνες από το έλαιο της επιλογής σας. Με την καρφίτσα κάντε μικρές τρύπες επάνω στο καπάκι του βάζου. Κλείστε το βάζο, ανακινείστε το και τοποθετήστε το σε όποιο σημείο του σπιτιού σας θέλετε. Μόλις διαπιστώσετε ότι πλέον δεν μυρίζει πολύ, προσθέστε απλώς μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που έχετε επιλέξει.

Δεύτερη Παρασκευή: Για τη δεύτερη παρασκευή θα χρειαστείτε ένα βαζάκι, ένα κατσαρολάκι και τα αρωματικά που διαλέξατε, π.χ. λεβάντα, δεντρολίβανο, μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο κ.λπ., αλλά και πευκοβελόνες ή ροδέλες από φρούτα, π.χ. πορτοκάλι, κίτρο, λεμόνι.

Δοκιμάστε ποιοι συνδυασμοί σάς αρέσουν και αφού αποφασίσετε, τοποθετήστε τα υλικά μέσα στο κατσαρολάκι μαζί με λίγο νερό για να σιγοβράσουν. Για να ενισχύσετε τη μυρωδιά τους, προσθέστε μερικές σταγόνες από ένα αγαπημένο σας έλαιο. Μην κάνετε υπερβολές γιατί θα εξαφανίσει τα υπόλοιπα αρώματα. Κατεβάστε το από τη φωτιά και βάλτε το στο βαζάκι.

Το αρωματικό σας είναι έτοιμο. Αν έχετε κάποιο σκεύος που να λειτουργεί σαν ρεσό, δηλαδή να έχει φωτιά από κάτω, θα αναδίδει εντονότερα το άρωμά του.

Πηγή: spirossoulis / eirinika.gr

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons