ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

7 τρόποι να εντυπωσιάσεις τους ανωτέρους σου στη δουλειά!

Post by: 10/05/2022 0 comments

Κάθε εταιρία έχει τη δική της κουλτούρα και τους δικούς της κανόνες. Άλλες έχουν αυστηρή ιεραρχία και άλλες πιο χαλαρή δομή. Οπότε, αν θέλεις να ανέβεις στην ιεραρχία της εταιρίας σου, δεν αρκεί να είσαι αποτελεσματική και να έχεις κερδίσει την εκτίμηση του προϊσταμένου σου. Πρέπει να έχεις και την εκτίμηση όλων των ανώτερων στελεχών της εταιρίας σου.

Αυτά είναι μερικά μυστικά για να κερδίσεις τις εντυπώσεις των ανωτέρων σου, ανεξάρτητα από το τι γνώμη έχει για σένα ο άμεσα προϊστάμενός σου.

  1. Κέρδισε τις εντυπώσεις στα meetings.

Οι εταιρικές συναντήσεις είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία να εντυπωσιάσεις τους ανωτέρους σου. Να θυμάσαι ότι στόχος δεν είναι να μονοπωλήσεις το ενδιαφέρον, ούτε να καπελώσεις όλους τους άλλους. Στόχος είναι να δείξεις ενημερωμένη, ικανή, να αποπνέεις επιτυχία, η εμφάνισή σου να είναι προσεγμένη, να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις, να επιτρέπεις στους άλλους να ολοκληρώσουν τα επιχειρήματά τους και να δείχνεις ενδιαφέρον κρατώντας σημειώσεις όταν παίρνουν το λόγο άτομα επιρροής.

  1. Δείχνε άνετη στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις τα υψηλά στελέχη, δείξε ότι έχεις κι εσύ αυτή τη στόφα του στελέχους. Φρόντισε να είσαι άνετη ανάμεσά τους και μην τρέχεις να κρυφτείς μόλις τους δεις. Είναι σημαντικό να δείχνεις ότι έχεις τον αέρα ενός στελέχους και ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις ευθύνες και στο ρόλο.

  1. Φρόντισε να δείχνεις ψύχραιμη όταν είσαι υπό πίεση.

Στις δύσκολες καταστάσεις κάνε την «πάπια». Επιφανειακά θα δείχνεις ήρεμη και χαλαρή, αλλά από κάτω θα κάνεις κουπί σαν τρελή. Το θέμα είναι να δείχνεις ήρεμη και να αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία τις δύσκολες καταστάσεις, όσο αγχωμένη κι αν είσαι μέσα σου.

  1. Μάθε πότε να κάνεις ψιλοκουβέντα και πότε να μιλάς για στόχους και ιδέες.

Αν κάνεις διαρκώς ψιλοκουβέντα, τότε θα σε έχουν για τις μικροδουλειές. Αν, όμως, χρησιμοποιείς την ψιλοκουβέντα ως γέφυρα για να περάσεις σε πιο σημαντικές συζητήσεις που θα αφορούν επαγγελματικούς στόχους, επιχειρηματικές ιδέες ή ευκαιρίες, τότε θα κερδίσεις τις εντυπώσεις και την συμπάθεια των ανωτέρων σου. Θα μείνεις στο μυαλό των άλλων σαν ένα στέλεχος με φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά.

  1. Να έχεις πάντα καλούς τρόπους και να ακολουθείς το business etiquette .

Είναι σημαντικό να ντύνεσαι για το ρόλο σου, δηλαδή να είσαι περιποιημένη και να φοράς όμορφα αλλά όχι φανταχτερά ρούχα, να μην βάζεις έντονο άρωμα, να έχεις καλούς τρόπους στα εταιρικά γεύματα, να θυμάσαι σωστά τα ονόματα, να κλείνεις πάντα ραντεβού για συνάντηση και να μην εμφανίζεσαι έτσι απλά. Όλα αυτά δίνουν έξτρα πόντους στην εικόνα που εκπέμπεις στους ανωτέρους σου.

  1. Φρόντισε να συναναστρέφεσαι μαζί τους σε κοινωνικό επίπεδο.

Γίνε μέλος σε κάποιο club, πήγαινε σε ένα ακριβό γυμναστήριο, παρακολούθησε κάποια έκθεση, γίνε εθελόντρια σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. Έτσι, θα μπορείς να συναναστραφείς κοινωνικά μαζί τους και να συνδεθείτε σε ανθρώπινο επίπεδο. Φρόντισε μόνο να μην αναφέρεις δουλειές και θέσεις σε αυτές τις συναντήσεις, αφού μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Στόχος είναι να σε αναγνωρίσουν ως άτομο που έχει τα ίδια ενδιαφέροντα, που ανήκει στον κύκλο τους, όχι να προωθήσεις άμεσα την καριέρα σου.

  1. Χαμογέλα (στ’ αλήθεια) με τα αστεία τους.

Τα ανώτερα στελέχη είναι ακριβοθώρητα και δεν θα έχεις πολλές ευκαιρίες να τους συναντήσεις. Οπότε, κάθε φορά που βρίσκεις την ευκαιρία, δείξε πόσο κοσμοπολίτισσα είσαι και πόσο μπορείς να εκτιμήσεις ένα καλό αστείο (ακόμα κι αν δεν είναι…)

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons