PETS, ΦΥΣΗ

Επιστροφή στη φύση: Όλα όσα μπορείς (και πρέπει) να κάνεις!

Post by: 01/04/2018 0 comments

Φέρε στο μυαλό σου όλα εκείνα τα συναισθήματα που νιώθεις κάθε φορά που αφήνεις πίσω σου την πόλη και φεύγεις για εκδρομή. Το μυαλό αδειάζει, τα μάτια σου ξεκουράζονται, τα πνευμόνια σου δυναμώνουν και το σώμα σου χαλαρώνει μπροστά στο μεγαλείο της φύσης.

Περνώντας ώρες ατελείωτες κλεισμένοι σε γραφεία, μπροστά σε οθόνες και ζώντας σε περιοχές με ελάχιστο πράσινο είναι λογικό να νιώθουμε στο μέγιστο την επανασύνδεσή μας με τη φύση. Η μυρωδιά του πεύκου μοιάζει πρωτόγνωρη, η αίσθηση του παγωμένου νερού που τρέχει, τα χρώματα που συνθέτουν τον καλύτερο πίνακα ζωγραφικής, όλα τα στοιχεία της φύσης σε κάνουν να αισθάνεσαι ξανά ζωντανός.

Για τους περισσότερους όμως από εμάς που ζούμε στην πόλη, η επαφή με τη φύση δεν αποτελεί καθημερινότητα. Από την άλλη, τα συχνά ταξίδια αποτελούν σίγουρα μικρές πολυτέλειες που δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε τόσο συχνά. Υπάρχουν όμως μερικές εναλλακτικές που με μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά με τη φύση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα είναι θέμα αποφάσεων και προτεραιοτήτων. Αν όντως, λοιπόν, θέλεις να περνάς περισσότερο χρόνο στη φύση, μπορείς να το κάνεις.

Προτίμησε να αθλείσαι σε εξωτερικούς χώρους

Χαρτογράφησε τη γειτονιά σου και αναζήτησε πάρκα ή άλλα «πράσινα» μέρη. Αντί να κλειστείς στο γυμναστήριο, προτίμησε να τρέξεις κατά μήκος της θάλασσας (αν μένεις νότια), στο άλσος Συγγρού αν μένεις προς τα βόρεια, στο Ζάππειο, στον Εθνικό Κήπο πίσω από το Καλλιμάρμαρο και στο Πεδίον του Άρεως αν μένεις κέντρο και στο Πάρκο Τρίτση αν μένεις προς τα δυτικά.

Κάνε οικονομία για εκδρομές

Πάρε έναν κουμπαρά και βάζε μέσα όσα χρήματα μπορείς με μία σταθερή συχνότητα. Όταν είσαι σίγουρος ότι έχεις συγκεντρώσει ένα σχετικά καλό ποσό, σπάσε τον κουμπαρά και χρησιμοποίησε τα χρήματα για να φύγεις εκτός Αθηνών. Υπάρχουν πολλοί κοντινοί προορισμοί για να βρεθείς στη φύση ακόμα και για μία ημέρα.

Άλλαξε τον τρόπο διασκέδασης

Καλές οι έξοδοι για καφέ, ποτό και σινεμά αλλά δεν παύεις να βρίσκεσαι πάλι κλεισμένος κάπου. Σκέψου την ιδέα να κανονίσεις με τους φίλους μία πεζοπορία, ένα πικ νικ στην Πάρνηθα ή την Πεντέλη ή μία βόλτα κάπου παραλιακά. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα, μοιραστείτε τη βενζίνη και κάντε κάτι τελείως διαφορετικό.

Γίνε μέλος μίας περιβαλλοντικής ομάδας

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να βρεθείς πιο κοντά σε φυσικό περιβάλλον, από το να γίνεις μέλος μίας οργάνωσης που ασχολείται με την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος. Θα προσφέρεις τις υπηρεσίες σου και θα βρίσκεσαι πιο συχνά στη φύση.

Ξαναθυμήσου το χωριό σου

Ευκαιρία να επισκέπτεσαι πιο συχνά τους παππούδες σου ή να δώσεις ζωή στο σπίτι στο χωριό. Προτιμάς να κάθεσαι κλεισμένος σπίτι σου όταν μπορείς να περάσεις τέλεια και οικονομικά στην επαρχία;

Φωτό από: www.morpiyon.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons