ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

Βιβλίο του Jay Shetty: Οι 8 κανόνες της αγάπης, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 12/02/2024 0 comments

Jay Shetty

Οι 8 κανόνες της αγάπης

Εκδόσεις Ψυχογιός

Μια και πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, θέλω να σας παρουσιάσω ένα βιβλίο για την αγάπη, πέρα από τα στερεότυπα, τα κλισέ και τα καθιερωμένα.

Εδώ ο Τζέι Σέτι, χρησιμοποιώντας πολλά παραδείγματα από ασθενείς του και εμπνευσμένος από τις Βέδες, τις ιερές γραφές του Ινδουισμού, μας προτείνει 8 κανόνες αγάπης και 4 στάδια αγάπης που ξεκινούν από την αγάπη στον εαυτό μας και επεκτείνονται μέχρι τη συμπόνια για κάθε ζωντανό οργανισμό, την ύψιστη έκφραση αγάπης.

Οι προτροπές του βασίζονται σε ψυχολογικές αλήθειες που ενισχύουν την προσωπική μας εξέλιξη.

Σε πρώτο στάδιο, αν καταφέρουμε να συμφιλιωθούμε με τη μοναξιά και την απομόνωσή μας, θα αγαπήσουμε τον εαυτό μας και δεν θα χρειάζεται να πέφτουμε με τα μούτρα σε μια σχέση.

Όταν έχουμε ορίσει τη σημαίνει αγάπη για μας, βρισκόμαστε στο στάδιο ζωής που αγαπάμε έναν άνθρωπο-καθρέφτη του εαυτού μας και καθοδηγητή μας, χωρίς όμως επικριτική διάθεση. Ένας «γκουρού» που μας προσφέρει αγάπη, καθοδήγηση και σοφία.

Στο τρίτο στάδιο, ο συγγραφέας μάς προτείνει ιδέες για το πώς να κρατήσουμε την αγάπη που βρήκαμε, με τον αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητά μας την ώρα που, από κοινού, μοιραζόμαστε ίδιους στόχους.

Στο τέταρτο στάδιο, μαθαίνουμε να αγαπάμε όλα τα πλάσματα, όχι μόνο τον σύντροφό μας, γιατί είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και όταν υπηρετούμε τους άλλους, υπηρετούμε τον εαυτό μας.

Ο Τζέι Σέτι σε πιάνει από το χέρι και σε οδηγεί μέσα από όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουμε όταν ζητάμε ή έχουμε ήδη βρει την αγάπη. Όπως:

  • Άφησε τον εαυτό σου να νιώσει μοναξιά.
  • Μην αγνοείς το κάρμα σου.
  • Όρισε τι σημαίνει αγάπη πριν το σκεφθείς, το αισθανθείς ή το πεις.
  • Ο σύντροφός σου είναι ο γκουρού σου
  • Ο σκοπός προηγείται
  • Κερδίζουμε ή χάνουμε μαζί
  • Ένας χωρισμός δεν είναι το τέλος.
  • Αγάπησε ξανά και ξανά.

Ένα βιβλίο αυτογνωσίας γεμάτο αληθινές ιστορίες, αλήθειες για τις σχέσεις μας και πρακτικές λύσεις για να συνεχίσουμε στο δρόμο της αγάπης, χωρίς απογοητεύσεις.

Πολύπλευρο, καλογραμμένο, βαθιά ψυχολογημένο και ουσιαστικό, θα το κρατήσεις δίπλα σου, στο μαξιλάρι σου, και θα το συμβουλεύεσαι όποτε το χρειαστείς.

Είναι υπέροχο!

Πηγή: vivlio.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons