ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

4 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα κοινωνικά μέσα

Post by: 28/12/2017 0 comments

Τα social media είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαθαίνεις τα τελευταία νέα των φίλων σου, αλλά και τα καθημερινά κουτσομπολιά. Όμως, είναι και ένα πολύ καλό εργαλείο για μια σειρά από πράγματα, που ίσως δεν φανταζόσουν!

Τα social media, λοιπόν, μπορούν να σε βοηθήσουν:

  1. Να σχεδιάσεις μια εκδρομή.

Αντί να βασίζεσαι μόνο στο TripAdvisor, ρίξε μα ματιά στο Instagram. Ψάξε το #hashtag του προορισμού που σε ενδιαφέρει ή για αναρτήσεις με το location που έχεις στο μυαλό σου. Με αυτό τον τρόπο θα πάρεις μια γεύση από τον πολιτισμό, τις δραστηριότητες, τον καιρό, τα αξιοθέατα της περιοχής και μάλιστα από πολλές διαφορετικές, αληθινές πηγές.

  1. Να προσλάβεις έναν νέο υπάλληλο.

Μπορείς να αναρτήσεις μια αγγελία στη σελίδα της εταιρίας σου στο Facebook, στο Twitter, στο LinkedIn ή στο YouTube. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα social media για να διαφημίσεις το πόσο καλό είναι το εργασιακό κλίμα στην εταιρία σου, ώστε να προσελκύσεις καλύτερο εργατικό δυναμικό.

  1. Να μεταδώσεις τις γνώσεις σου.

Οι νέοι σήμερα βλέπουν όλη μέρα βιντεάκια. Είναι, λοιπόν, εύκολο να διδάξεις σε μαθητές με βιντεάκια που μπορείς να φτιάξεις και να ανεβάσεις στο κανάλι σου στο YouTube. Μπορείς να τα προωθήσεις μέσα από τη σελίδα σου στο Facebook ή να δημιουργήσεις μια εκδήλωση σχετική με τα μαθήματά σου. Οι μαθητές μπορούν να σχολιάζουν, να κάνουν ερωτήσεις και να πλουτίσουν τις γνώσεις τους με ένα πιο διασκεδαστικό τρόπο.

  1. Να κατευθύνεις πιθανούς εργοδότες στην επαγγελματική σου σελίδα.

Αντί να επικεντρώνεσαι μόνο στο LinkedIn, μπορείς να τρέξεις μία διαφήμιση σε δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Spotify ή το Instagram, όπου διάφοροι πιθανοί εργοδότες μπορούν να κάνουν κλικ και να μεταφερθούν στην επαγγελματική σου σελίδα. Για να κάνεις όλη τη διαδικασία πιο διασκεδαστική, σκέψου ένα κουίζ ή κάτι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τους και θα τους οδηγήσει στην σελίδα σου. Αν είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον, πιθανόν να κάνουν κοινοποίηση κι έτσι να κατευθύνουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους στη σελίδα σου.

Φωτό από: Mujer Emprende

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons