ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

5 πράγματα που δεν πρέπει να ψάχνεις ποτέ στο Google!

Post by: 18/06/2021 0 comments
  • Το internet κρύβει πολλές παγίδες.
  • Υπάρχουν ψεύτικες σελίδες που μπορούν να κλέψουν τα προσωπικά σου στοιχεία.
  • Τραπεζικές πληροφορίες, τεχνική υποστήριξη, εφαρμογές, εκπτωτικά κουπόνια χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν τα ψάχνεις στο internet.

Μπορεί να πιστεύεις ότι γνωρίζεις τις παγίδες του internet και ότι δεν πρόκειται να πέσεις θύμα απάτης, Δεν ανοίγεις email που δεν ξέρεις και τα πετάς αμέσως στα spam, δεν κάνεις κλικ σε συνδέσμους που σου φαίνονται ύποπτοι, δεν δίνεις προσωπικές πληροφορίες online.

Όμως, οι διάφοροι απατεώνες του διαδικτύου πάντα βρίσκουν πρωτότυπους τρόπους για να σε αιφνιδιάσουν. Ένας από αυτούς είναι η αναζήτηση του Google. Μπορεί, για παράδειγμα, να πιστεύεις ότι βρήκες τη σελίδα που έψαχνες, αλλά είσαι σίγουρη ότι είναι αυτή;

Αυτά είναι 5 πράγματα που πρέπει πάντα να προσέχεις όταν ψάχνεις στο Google.

  1. Τηλέφωνα επικοινωνίας πελατών διάφορων τραπεζών και εταιριών.

Είναι καλό να μην ψάχνετε αυτά τα τηλέφωνα επικοινωνίας από το Google, γιατί μπορεί να καταλήξετε σε ψεύτικους αριθμούς, όπου αυτός που θα βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής θα προσπαθήσει να σας αποσπάσει προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, ημερομηνία γέννησης, αριθμό ταυτότητας κτλ. Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με κάποια εταιρία, καλύτερα να βρεις το νούμερο από το επίσημο site της εταιρίας.

  1. Τεχνική υποστήριξη.

Είναι φυσιολογικό να πανικοβάλλεσαι όταν κάποια ηλεκτρονική σου συσκευή παρουσιάζει ξαφνικά πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να χάσεις όλα τα αρχεία σου, τις επαφές, τις φωτογραφίες σου… Μέσα στον πανικό σου ψάχνεις να βρεις λύσεις στο internet και αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Γιατί πολλές φορές, οι απατεώνες φτιάχνουν ψεύτικα sites που μοιάζουν αληθινά. Έτσι, ενώ εσύ προσπαθείς να βρεις λύση στο πρόβλημά σου, αυτοί υποκλέπτουν τα προσωπικά σου δεδομένα και σε χρεώνουν με συνδρομές σε τεχνικές υπηρεσίες και πανάκριβες τηλεφωνικές κλήσεις, που δεν διορθώνουν τίποτα. Απλά, προσπαθούν να σε εξαπατήσουν και να σου πάρουν χρήματα.

Για αυτό πάντα να ψάχνεις τεχνική βοήθεια σε επίσημα site μεγάλων εταιριών, όπως είναι η Apple, η Microsoft, η Samsung, η LG και όλες οι μεγάλες εταιρίες. Επίσης, να ξέρεις ότι ποτέ κάποια μεγάλη εταιρία δεν θα σου τηλεφωνήσει για να σου επισημάνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σου. Αυτό είναι ένα κόλπο που χρησιμοποιούν διάφοροι απατεώνες για να υποκλέψουν τα στοιχεία σου.

  1. Χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες.

Χάρη στο internet, μπορούμε να κάνουμε τις τραπεζικές μας συναλλαγές και τις πληρωμές μας από τον καναπέ μας. Εφαρμογές όπως το PayPal, μας επιτρέπουν να στέλνουμε χρήματα σε μια επιχείρηση ή σε έναν φίλο. Χρειάζεται όμως προσοχή.

Κάποιοι απατεώνες, δημιούργησαν μια ψεύτικη σελίδα PayPal και μέσω αυτής έκλεβαν τα στοιχεία των χρηστών και άδειαζαν άμεσα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Για αυτό, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο το επίσημο site της εταιρίας, τράπεζας ή εφαρμογής, για να κάνετε τις συναλλαγές σας. Όλα τα άλλα υπάρχει κίνδυνος να είναι απάτες.

  1. Εφαρμογές.

Υπάρχουν εφαρμογές για τα πάντα, αλλά δεν είναι όλες ασφαλείς. Όταν κατεβάζεις μια εφαρμογή από ένα site, ανοίγεις την πόρτα του υπολογιστή σου στους χάκερς, αφού μαζί μπορείς να κατεβάζεις κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Ακόμα κι αν αυτό δεν επηρεάζει τη λειτουργία της συσκευής σου, αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες κατά την εγγραφή σου.

Για αυτό μην ψάχνεις στο Google εφαρμογές από διάφορα site. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το Apple App Store ή το Google Play για να κατεβάσεις αξιόπιστες εφαρμογές. Αλλά, μερικές φορές, ακόμα και εκεί χρειάζεται προσοχή.

  1. Εκπτωτικά κουπόνια.

Όλοι θέλουμε να γλυτώνουμε χρήματα στις online αγορές μας, για αυτό και τα sites που προσφέρουν εκπτωτικά κουπόνια από διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι αρκετά.

Όμως, υπάρχει και κάποιο ρίσκο. Αν ψάχνεις για κουπόνια στη Goggle και βρεις κάποια εξωφρενικά καλή έκπτωση, υπάρχει περίπτωση να οδηγηθείς σε κάποιο site που θα ζητήσει εγγραφή για να σου προσφέρει το κουπόνι. Αυτό είναι καμπανάκι, ότι υπάρχει κίνδυνος απάτης.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις εκπτωτικά κουπόνια από το επίσημο site της εταιρίας ή του προϊόντος ή κάποιου άλλου έγκυρου και αξιόπιστου site εκπτωτικών κουπονιών.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons