ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βήμα-βήμα προς τον στόχο μας με συνειδητές επιλογές.

Post by: 24/02/2021 0 comments

Πολλές φορές προβληματιζόμαστε για τις επιλογές που έχουμε κάνει, για το πώς χειριζόμαστε καταστάσεις στη ζωή μας. Σκεφτόμαστε ξανά και ξανά τι κάναμε σε κάποια περίσταση, πώς αντιδράσαμε, τι απαντήσαμε, πώς πορευόμαστε.

Είναι πολύ βασικό να είμαστε όσο πιο συνειδητοί μπορούμε όταν κάνουμε τις επιλογές μας. Να γνωρίζουμε τι θέλουμε, τι πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί καλύτερα τον σκοπό μας, να έχουμε αναλογιστεί ποιες θα είναι οι συνέπειες της όποιας επιλογής μας και να τις έχουμε αποδεχτεί.

Να αποφασίζουμε, με τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας και τη δική μας πνευματική, ψυχολογική και διανοητική κατάσταση τη συγκεκριμένη στιγμή, ποια θα είναι η πορεία μας. Να διαλέγουμε συνειδητά πού θα στρέψουμε την ενέργεια και την προσοχή μας, πού θα εστιάσουμε.

Έτσι, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, θα αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες και άβολες εκπλήξεις.

Αφού κάνουμε την όποια επιλογή μας, μετά δεν εξυπηρετεί να αναρωτιόμαστε εάν αυτή η επιλογή ήταν καλή ή κακή. Οφείλουμε στον εαυτό μας να την υποστηρίξουμε και να παρακολουθούμε την εξέλιξη.

Να επαναξιολογούμε και να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, αλλά να μην αναλωνόμαστε διερωτώμενοι εάν η επιλογή ήταν σωστή ή λάθος, γιατί αυτό μόνο σε πισωγύρισμα, αναβλητικότητα και στασιμότητα μπορεί να οδηγήσει.

Οι επιλογές που κάνουμε κάθε φορά, εάν είναι συνειδητές και προϊόν σκέψης, είναι οι καλύτερες τη στιγμή που τις λάβαμε και χρειάζεται να τις στηρίξουμε.

Να βάλουμε τα δυνατά μας, να κάνουμε το καλύτερό μας κάθε στιγμή.

Να έχουμε στο μυαλό μας, βέβαια, ότι το καλύτερό μας μπορεί να είναι διαφορετικό κάτω από άλλες συνθήκες. Το καλύτερό μας όταν είμαστε κουρασμένοι διαφέρει από το καλύτερό μας όταν είμαστε ξεκούραστοι, κεφάτοι, χαρούμενοι, στενοχωρημένοι, πιεσμένοι, χαλαροί.

Σίγουρα, βέβαια, η όποια αλλαγή και πάλι να γίνεται με πλήρη επίγνωση.

Συνειδητές, προσεκτικές επιλογές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας τη δεδομένη στιγμή, ειλικρινή και αληθινή προσπάθεια προς την κατεύθυνση που μας υποδεικνύει αυτό που διαλέξαμε, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας καθ΄ όλη την πορεία μας, θα μας κάνει πιο δυνατούς. Θα αποφύγουμε την αυτό-αμφισβήτηση, τις ενοχές και την αγωνία εάν κάνουμε το σωστό.

Στην περίπτωση που κρίνουμε ότι η επιλογή μας έπαψε να εξυπηρετεί τον σκοπό της, γιατί μεταβλήθηκαν οι συνθήκες ή γιατί εμείς αλλάξαμε οπτική, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να την τροποποιήσουμε, βελτιώσουμε ή ακόμα και να την εγκαταλείψουμε παντελώς, χαράσσοντας μια διαφορετική πορεία.

Είναι στο χέρι μας και τη διακριτική μας ευχέρεια να παίρνουμε επιλογές, γιατί εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας και κανείς άλλος.

Βήμα-βήμα θα ερχόμαστε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, βήμα-βήμα πορευόμαστε προς τον στόχο μας.

Βίκυ Κάουλα, Life Coach

wellnesspathvk

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons