ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

DIY: Φτιάξε το δικό σου Χειροποίητο Χαρτί σε 6 βήματα!

Post by: 23/01/2019 0 comments

Για τους λάτρεις των βιβλίων, το χαρτί δεν είναι απλώς ένα διακοσμητικό ή χρηστικό στοιχείο. Δίνουμε σημασία στην υφή του, το χρώμα του και τη μυρωδιά του. Φαντάσου λοιπόν, να μπορείς να κατασκευάσεις μόνος σου χαρτί, όπως το θέλεις! Άλλωστε, όταν κάτι είναι αποτέλεσμα δικού μας κόπου και δημιουργίας, γίνεται αυτομάτως πιο αγαπητό.

Τι θα χρειαστείς:

  • Μεταχειρισμένο χαρτί
  • Βαθύ μπολ
  • Μπλέντερ
  • 2 κόσκινα με πολλή σήτα από μικρές τρύπες
  • Ένα δοχείο σε σχήμα ταψιού, ώστε να χωράει το σκεύος του κόσκινου και να μπορεί να βυθιστεί
  • Σπόγγο
  • Στεγνή πετσέτα
  • Καυτό νερό

Για τους πιο περίτεχνους:

Μικρά κομματάκια από πέταλα και φύλλα λουλουδιών

Ξεκινάμε!

Βήμα 1ο

Μέσα στο βαθύ μπολ, σχίζετε και ρίχνετε μεταχειρισμένα χαρτιά: από λογαριασμούς, από άχρηστες σημειώσεις κτλ.. Γεμίζετε το μπολ με καυτό νερό, τόσο ώστε να καλύπτει την επιφάνεια των χαρτιών. Αφήνετε ένα δεκάλεπτο να μουλιάσουν τα χαρτιά.

Βήμα 2ο

Ήρθε η ώρα του μπλέντερ! Ταρακουνήστε το περιεχόμενο ώσπου να γίνει χαρτοπολτός! Προσοχή να μην γίνει τελείως λιώμα, θέλουμε να μπορεί να στέκεται στο κόσκινο, αλλά παράλληλα να είναι και λείο!
 
Βήμα 3ο

Αδειάζετε το περιεχόμενο μέσα στο «ταψί», το οποίο ήδη έχετε γεμίσει με δυο δάχτυλα νερό. Ανακατεύετε ελαφρώς για να απλωθεί ο πολτός σε όλο το μήκος του «ταψιού». Οι πιο περίτεχνοι της παρέας, ρίχνετε στο νερό θρυμματισμένα πέταλα και φύλλα λουλουδιών για πιο ρομαντικό αποτέλεσμα!
 
Βήμα 4ο

Βυθίζετε το ένα κόσκινο και αφήνετε το υγρό χαρτί να ακουμπήσει επάνω του. Γυρνάτε ελαφρώς στο πλάι για να πέσει ό,τι περισσεύει.
 
Βήμα 5ο

Τοποθετείτε το κόσκινο με το υγρό χαρτί σε μια στεγνή πετσέτα. Το καπελώνετε με το δεύτερο κόσκινο. Με το σπόγγο, «ρουφάτε» την υγρασία από το υγρό χαρτί.

Βήμα 6ο

Αφαιρείτε το δεύτερο κόσκινο και αφήνετε το χαρτί να στεγνώσει, είτε κάτω από τον ήλιο, είτε σε ξερή σκιά! Θα χρειαστεί 4 – 6 ώρες!

Το κατά-δικό σου χαρτί είναι έτοιμο! Οικολογικό και χειροποίητο, στη διάθεσή σου να το κόψεις σε ό,τι σχήμα θες, να το αξιοποιήσεις σε κάρτες, προσκλητήρια ή σημειωματάρια! Με γεια!

Πηγή φωτογραφιών: http://www.onegoodthingbyjillee.com/

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons