ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

6 λόγοι για μια εκδρομή στον Αχέροντα!

Post by: 16/11/2022 0 comments

“Πύλες του Κάτω Κόσμου”, “ποταμός των στεναγμών”, “προθάλαμος του Άδη”, είναι μερικές μόνο από της ονομασίες του ποταμού Αχέροντα, του φοβερού περάσματος που αποτέλεσε την αφορμή για μύθους από την αρχαιότητα. Κι αν κάτι είναι τόσο καλό για να απασχολεί τους αρχαίους Έλληνες, δεν έχουμε κανένα λόγο για να το αμφισβητήσουμε εμείς σήμερα. Απεναντίας, βρίσκουμε 6 επιπλέον λόγους για να τον επισκεφτούμε.


Τι να κάνετε.

 

  1. Ξεκινήστε με μια επίσκεψη στο αρχαίο Νεκρομαντείο Αχέροντα, το πρώτο ιερό και μαντείο των θεών του Κάτω Κόσμου που έγινε γνωστό και το πιο φημισμένο του αρχαίου κόσμου στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, στο χωριό Μεσοπόταμος. Ανακαλύψτε την τρομακρική υπόγεια κρύπτη και μάθετε για την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας αυτής παράδοσης.

 

  1. Επισκεφτείτε το ιστορικό χωριό Γλυκή, χτισμένο στη δυτική όχθη του ποταμού. Πρόκειται για ένα χωριό του Σουλίου, μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον, περιβαλλόμενο από τα βουνά της Ηπείρου, όπου μπορείτε να κάνετε χαλαρούς, παραποτάμιους περιπάτους και να ξαποστάσετε για καφέ ή φαγητό.
  2. Η περιοχή ενδείκνυται για πολλές πεζοπορίες, αλλά η αγαπημένη μας είναι αυτή από το χωριό Γλυκή προς τη Σκάλα Τζαβέλαινα. Η διαδρομή είναι εύκολη και βατή, προσφέρει υπέροχα μονοπάτια στη φύση και στις όχθες του Αχέροντα, ενώ είναι η ίδια διαδρομή που ακολουθούσαν και οι Σουλιώτες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

 

  1. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τους Μύλους Σουλίου, όπου για άλλη μια φορά η φύση θα σας εκπλήξει. Οι λίγες στροφές του δρόμου αξίζουν για τα πεντακάθαρα νερά που θα αντικρίσετε, να ρέουν σε μικρά καταρρακτάκια. Απαραίτητη στάση στον παραδοσιακό, πέτρινο – σαν κάρτ ποστάλ – καφενέ που θα βρείτε εκεί και είναι σα να έχει γίνει ένα με τη φθινοπωρινή φύση.

 

  1. Επιπλέον, οι πηγές του Αχέροντα προσφέρουν πλήθος δραστηριοτήτων, άκρως διασκεδαστικές, για όλη την οικογένεια. Κάντε ιππασίακανόε καγιάκράφτινγκ ή απλά μια ήρεμη βαρκάδα, στην οποία θα μπορέσετε να παρατηρήσετε τις εντυπωσιακές φωλιές των αηδονιών. Για τους πιο τολμηρούς προσφέρεται και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

 

  1. Εξερευνήστε την Πάργα, το ελληνικό Cinque Terre. Αμφιθεατρικά χτισμένη, η Πάργα είναι από τις πιο πολύχρωμες πόλεις της Ελλάδας, καθώς λέγεται πως οι ναυτικοί ήθελαν να ξεχωρίζουν το σπίτι τους, μόλις πλησίαζαν το λιμάνι. Κάντε βόλτα στα φιδογυριστά, πλακόστρωτα δρομάκια γεμάτα με καταστήματα παραδοσιακών ειδών.

 

Πηγή: arttravel.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons