ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Τα καλύτερα εστιατόρια μουσείων στην Ευρώπη

Post by: 18/05/2020 0 comments

Όταν η υψηλή γαστρονομία συνυπάρχει με διάσημα έργα τέχνης σε κτίρια-ορόσημα κάθε πόλης. Ακολουθήστε μας σε μια βόλτα στα top εστιατόρια που φιλοξενούνται σε μεγάλα μουσεία της Ευρώπης.

Nerua, Bilbao Guggenheim, Μπιλμπάο

Η ιδιαίτερη αισθητική του Bilbao Guggenheim, που σχεδίασε ο Frank Gehry, είναι εμφανής και στο εστιατόριο του μουσείου, το Nerua, του οποίου ο σεφ είναι διάσημος σχεδόν όσο και ο αρχιτέκτονας. Με τον Josean Alija (που μαθήτευσε στο περίφημο El Bulli) στο τιμόνι, το Nerua κέρδισε αστέρι Michelin την πρώτη χρονιά που άνοιξε, μαζί με άλλα βραβεία για τα avant garde πιάτα του Alija, όπως η ψητή πάπια φουά γκρα με γλασαρισμένα καρότα. Το μενού αλλάζει τρεις φορές το χρόνο. Abandoibarra Etorbidea, 2, Μπιλμπάο, +34 944 00 04 30, www.neruaguggenheimbilbao.com

 

Monsieur Bleu, Palais de Tokyo, Παρίσι
Στη νέα πτέρυγα του Palais de Tokyo, με θέα τον Σηκουάνα και απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ, το Monsieur Bleu, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Joseph Dirand, προσφέρει κλασικά πιάτα γαλλικής κουζίνας με εποχιακά υλικά σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον ιδανικό για επαγγελματικά γεύματα, δείπνο με φίλους, καλλιτεχνικές συναντήσεις αλλά και ραντεβού το βράδυ για κοκτέιλ. 20 Avenue de New York, Παρίσι, +33 1 47 20 90 47, monsieurbleu.com

 

Restaurant & Cafe Campana, Musée d’Orsay, Παρίσι
Το κυρίως εστιατόριο του Musée d’Orsay, με ζωγραφιστά ταβάνια και περίτεχνους πολυελαίους, παραμένει το ίδιο όμορφο με την εποχή που άνοιξε, το 1900. Ο σεφ Yann Landureau προσφέρει παραδοσιακή γαλλική κουζίνα, που διανθίζεται με διάφορα πρωτότυπα πιάτα που συνδέονται με το μουσείο. Το ανακαινισμένο Cafe Campana, σχεδιασμένο από τους Βραζιλιάνους αδελφούς Campana, μεταφέρει τον επισκέπτη σε ένα ονειρικό περιβάλλον, εμπνευσμένο από τον Émile Gallé, και σερβίρει κλασικό μενού γαλλικής brasserie. 1 Rue de la Légion d’Honneur, +33 14494703, www.musee-orsay.fr (κεντρική φωτό)

 


RIJKS, Rijksmuseum, Άμστερνταμ
Στο μεγαλύτερο μουσείο της Ολλανδίας- κι ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου- το εστιατόριο Rijks προσφέρει στον επισκέπτη μια δυνατή δόση από τα καλύτερα της ολλανδικής γαστρονομίας. Στην κουζίνα, η ομάδα των σεφ υπό την επίβλεψη του Joris Bijdendijk ενισχύεται κάθε σεζόν με έναν γκεστ σεφ. Το rib-eye με σάλτσα Bearnaise και η πάπια με σος δαμάσκηνο είναι δύο από τα καλύτερα πιάτα του. Museumstraat 1,www.rijksrestaurant.nl

 

Rex Whistler, Tate Britain, Λονδίνο
Γνωστό για την τοιχογραφία του ζωγράφου από τον οποίο πήρε το όνομά του, το ανακαινισμένο εστιατόριο Rex Whistler, που λειτουργεί από το 1927, διαθέτει μία από τις καλύτερες λίστες κρασιών της πόλης και προσφέτει θεματικές βραδιές για να ανακαλύψεις τις συλλογές της Tate Britain μέσα από μια γαστρονομική εμπειρία. Millbank,+44 20 7887 8825, www.tate.org.uk

 

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης
Στον δεύτερο όροφο του Μουσείο Ακρόπολης, το εστιατόριο διαθέτει εξώστη 700 τ.μ και προσφέρει πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας. Εκεί θα βρείτε μια ποικιλία από πιάτα που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τις φρέσκες πρώτες ύλες που βρίσκουν οι σεφ στην αγορά, ενώ το μενού είναι πάντα εμπνευσμένο από την ελληνική παράδοση. Από τα προτεινόμενα πιάτα, εξαιρετικές επιλογές το κρητικό πιλάφι με σπιτικό αρνίσιο καβουρμά καθώς και το φιλέτο λαβράκι με σάλτσα κέδρου και πουρέ σελινόριζας. Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, τηλ.: 210 9000915, από €15 το άτομο, www.theacropolismuseum.gr

 

Le Frank, Fondation Louis Vuitton, Παρίσι
Μέσα στο φουτουριστικό αρχιτεκτόνημα του Frank Gerhy, στο Ίδρυμα Louis Vuitton (Fondation Louis Vuitton) που παντρεύει τη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό, προσφέρει από πρωινό μέχρι γκουρμέ δείπνο με την υπογραφή του σεφ Jean-Louis Nomicos. Τα φωτιζόμενα χρυσόψαρα του Gehry που αιωρούνται στον χώρο μαγνητίζουν τα βλέμματα. 8 av. du Mahatma Gandhi,  +33 158442570, restaurantlefrank.fr

 

Òleum, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Βαρκελώνη
Βρίσκεται στο Δωμάτιο του Θρόνου του Palau Nacional, όπου εγκαινιάστηκε η Παγκόσμια Έκθεση το 1929, και σερβίρει μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα σε πολυτελές και ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Η παλιά αίγλη του χώρου έχει συνδυαστεί αρμονικά με μοντέρνα και εκλεπτυσμένη επίπλωση. Έργα του Tàpies και συγκλονιστική θέα σε όλη την πόλη από τα μεγάλα παράθυρα συμπληρώνουν την εμπειρία. Parc Montjuïc, Βαρκελώνη, +34 932 89 06 79, www.museunacional.cat

 

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons