PETS, ΦΥΣΗ

Ποια είναι τα 5 πιο γρήγορα ζώα; (VIDEO)

Post by: 10/11/2019 0 comments

Πολλές φορές παρακολουθούμε έναν αγώνα στίβου και θαυμάζουμε τους αθλητές που σπάνε ένα ρεκόρ το οποίο είναι καλύτερο για δέκατα του δευτερολέπτου από ένα άλλο. Στην πραγματικότητα, η φύση έχει δώσει σε όλο το ζωϊκό βασίλειο την ταχύτητα για να επιβιώνει. Είτε πρόκειται για κυνήγι, είτε για φυγή από κινδύνους. Όσο γρήγοροι και αν μας φαίνονται κάποιοι αθλητές, δε θα μπορούσαν ποτέ να συγκριθούν με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν ορισμένα ζώα…

1. Αντιλόπη της ΙνδίαςΌλοι έχουμε ακουστά για το “κυνηγητό” μεταξύ αυτού του ζώου με αιλουροειδή. Η Αντιλόπη που ζει στις περιοχές του Ινδικού Ωκεανού, είναι πολύ δύσκολο να προσεγγιστεί από τους θηρευτές της, καθώς είναι πιο γρήγορη και από τον λαγό. Αυτές οι αντιλόπες αγγίζουν την ταχύτητα των 80 χιλιομέτρων την ώρα, οπότε, μπορούμε να τη συγκρίνουμε όταν είμαστε στο αυτοκίνητο και τρέχουμε με αυτήν την ταχύτητα!

2. ΓκνουΆλλο ένα ζώο το οποίο αποτελεί “κυρίως πιάτο” για λιοντάρια και λοιπούς θηρευτές, είναι το Γκνού. Όπως και η Αντιλόπη, είναι ένα φυτοφάγο ζώο που προστατεύεται με κέρατα. Η κύρια προστασία όμως αυτού του είδους που μεταναστεύει και ζει κυρίως σε χώρες όπως η Τανζανία, είναι η ταχύτητά του η οποία οριακά ξεπερνά αυτήν της Αντιλόπης της Ινδίας (κάπου 82 χιλιόμετρα την ώρα).

3. ΑντιλοκάπραΜοιάζει με την Αντιλόπη όμως είναι πιο μικρόσωμο ζώο και πολύ πιο γρήγορο. Στη Βόρεια Αμερική όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός αυτού του είδους, αποτελεί το πιο γρήγορο θηλαστικό. Μάλιστα, η πρωτιά του στην ταχύτητα, αφορά όλο το Δυτικό Ημισφαίριο του πλανήτη μας. Πόσα “πιάνει” αυτό το ζώο; Περίπου 90 χιλιόμετρα την ώρα. Άντε να το πιάσεις!

4. ΣπρίνγκμποκΦαίνεται πως η ταχύτητα δωρίζεται από τη φύση σε πλάσματα που την έχουν πραγματικά ανάγκη! Το Σπρίνμποκ είναι πολύ διάσημο καθώς είναι αντικειμενικά, το πιο όμορφο είδος αντιλόπης. Είναι όμως και το πιο γρήγορο!

Ζει στη νοτιοδυτική Αφρική και έχει να τα βάλει με ύαινες και αιλουροειδή. Ας σκεφτούμε πως θεωρούμε τον λαγό και το άλογο ως ζώα που όταν τρέχουν φτάνουν απίστευτες ταχύτητες. Παρόλα αυτά, μετά βίας φτάνουν τα 70 χιλιόμετρα την ώρα. Πόσο γρήγορα τρέχει το Σπρίνμποκ; Με ταχύτητες Εθνικής Οδού! Φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα και το άλμα του φτάνει τα 4 μέτρα σε ύψος! Σωστός Ολυμπιονίκης!

5. ΤσιτάχΤο πιο γρήγορο αιλουροειδές και, ταυτόχρονα, το πιο γρήγορο ζώο στον πλανήτη μας. Το Τσιτάχ είναι σαρκοφάγο και είναι απίστευτα αποτελεσματικό στο κυνήγι. Δεν είναι τόσο άγριο σαν το λιοντάρι, το τζάγκουαρ και την τίγρη και δεν επιτίθεται σε ανθρώπους. Υποστηρίζεται πως ο εγκέφαλός του, του επιτρέπει να εξημερωθεί. Τα θηράματά του πάντως τα κυνηγά με ταχύτητα που ξεπερνά τα 115 χιλιόμετρα την ώρα. Κανονικό Skywalker! Θα ήθελε κάποιος ένα τέτοιο κατοικίδιο;


Φωτό από: Quora

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons