ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

7 σημάδια που δείχνουν ότι οι καβγάδες σας δεν είναι υγιείς

Post by: 19/02/2016 0 comments

Είναι δύσκολο να καταλαβαίνεις πότε σε μία σχέση ένας καβγάς είναι υγιής και πότε όχι. Υπάρχουν δύο τύποι διαφωνιών. Ο πρώτος βοηθάει να ξεκαθαρίσεις μία κατάσταση, ενώ ο δεύτερος καταστρέφει τη σχέση σου. Οι συχνοί καβγάδες αποτελούν συχνά μια ένδειξη ότι έχετε λάθος επικοινωνία. Εκτός όμως από το να αρχίσεις να μιλάς με τον σύντροφό σου, θα πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις πότε μαλώνεις …λάθος.

  1. Δεν ακούς

Αν αρνείσαι να ακούσεις αυτά που έχει να σου πει ο σύντροφός σου, τότε σίγουρα δεν μαλώνεις δίκαια. Η επικοινωνία είναι βασικό συστατικό για μία σχέση και μπορεί να βοηθήσει να επιλυθούν πολλά προβλήματα.

  1. Επιθυμείς να νικήσεις

Η συνεχής επιθυμία να θέλεις να έχεις δίκιο και να νικάς στους καβγάδες αποτελεί ένδειξη προβληματικών διαφωνιών. Η ανάγκη σου να νικάς συνεχώς σε κάνει ακόμα πιο επιθετικό για να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι μόνο κουραστική αλλά καταστρέφει σταδιακά και τη μεταξύ σας σχέση.

  1. Θυμώνεις ενώ διαφωνείς

Είναι σημαντικό να συγκρατείς τον θυμό σου σε μία διαφωνία, αλλιώς είναι πιθανό να πεις κάτι που θα μετανιώσεις αργότερα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τον θυμό είναι να εστιάσεις στη διαφωνία και όχι στο πρόσωπο με το οποίο την έχεις. Αν δεν μπορείς να συγκρατηθείς, τότε καλύτερα να κάνεις την κουβέντα όταν θα έχεις ηρεμήσει.

  1. Μαλώνεις συνεχώς για τα ίδια θέματα

Αν διαφωνείτε συνεχώς πάνω σε θέματα που έχετε συζητήσει στο παρελθόν, τότε όλο αυτό δεν βγάζει πουθενά. Είτε δεν υπάρχει πραγματική διάθεση να λυθεί το θέμα είτε απλά δεν ακούτε αυτά που έχει να πει ο ένας στον άλλον. Το σίγουρο είναι ότι αν επαναφέρεις συνεχώς το ίδιο θέμα στο τραπέζι, ο σύντροφός σου θα κουραστεί από αυτή τη συμπεριφορά.

  1. Δεν μπορείς να σταματήσεις

Αν οι συγκρούσεις προκύπτουν από σοβαρά και πολύπλοκα προβλήματα θα πρέπει να δεχτείς το γεγονός ότι είστε διαφορετικά άτομα και δεν μπορείτε να συμφωνήσετε σε ορισμένα πράγματα. Αν δεν μπορείτε να χειριστείτε την κατάσταση, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από φίλους, την οικογένεια ή άλλους ανθρώπους. Μπορεί να σας κάνουν να δείτε το πρόβλημα από άλλη οπτική γωνία και να καταφέρετε να βρείτε μία λύση.

  1. Υψώνεις τη φωνή σου

Όταν θέλεις να συζητήσεις ένα λεπτό ζήτημα με τον σύντροφό σου, καλό είναι να κρατάς τους τόνους χαμηλούς και τον εαυτό σου συγκροτημένο. Εξήγησε πώς νιώθεις και προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις επικοινωνιακούς τρόπους. Αν συνηθίζεις όμως να φωνάζεις προσπαθώντας να επιβληθείς, θα καταφέρεις να έχεις αντίθετα αποτελέσματα, να γίνεις κουραστικός και πιθανότατα να χάσεις το δίκιο σου. Μην προσπαθήσεις να μειώσεις τον σύντροφό σου ή να τον τρομοκρατήσεις με τις φωνές.

  1. Δεν αφήνεις τον άλλο να τελειώσει τη φράση του

Χωρίς να ακούς καν τα επιχειρήματα του άλλου, προσπαθείς να διακόψεις για να πεις ή να ξαναπείς τη δική σου πλευρά στα πράγματα. Αυτό κάνει τον άλλο αμυντικό, καθώς τον πνίγει το δίκιο του, βλέποντάς σε να μην ακούς τη δική του πλευρά.

 

Φωτό από: www.datingtips.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons