ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Κοινός Τραπεζικός Λογαριασμός. Να τον ανοίξουμε ή όχι;

Post by: 26/05/2017 0 comments

Στις ερωτικές σχέσεις υπάρχουν 2-3 θέματα που αποτελούν σημαντικά σημεία τριβής και σοβαρές αφορμές για διαφωνίες και καυγάδες.

Τα οικονομικά είναι ένα από αυτά τα θέματα. Όσο τέλεια και αν είναι η σχέση σας, όσο κι αν τα βρίσκετε και συμφωνείτε σε όλα τα άλλα θέματα, τα χρήματα μπορούν πολύ εύκολα να οδηγήσουν ένα ζευγάρι στο χωρισμό.

Όταν η σχέση αρχίζει να σοβαρεύει, ιδίως αν μένετε μαζί περιστασιακά ή μόνιμα πέφτει στο τραπέζι η πληρωμή των υποχρεώσεων και των λογαριασμών. Και κάποια στιγμή φτάνετε και στη συζήτηση περί κοινού τραπεζικού λογαριασμού. Και το ερώτημα είναι: να ανοίξουμε ή να μην ανοίξουμε κοινό τραπεζικό λογαριασμό;

Πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση, συζητήστε και σκεφτείτε πολύ καλά τα πώς και τα γιατί.

  1. Καταγράψτε τα υπέρ και τα κατά. Τι θα κερδίσετε και τι θα χάσετε από ένα κοινό λογαριασμό. Θα σας δώσει ασφάλεια; Έχετε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο ή θα ελέγχετε συνέχεια το υπόλοιπο;
  2. Γιατί θα το κάνετε; τι θα εξυπηρετεί; Είναι κάτι που θέλετε και οι δύο; Είναι η καλύτερη λύση; Μήπως υπάρχει και άλλος τρόπος;
  3. Έχετε πλάνο έκτακτης ανάγκης; Τι θα κάνετε σε περίπτωση που χωρίσετε και μάλιστα με άσχημο τρόπο; Έχετε κάποια δικλείδα ασφαλείας; Καλό θα είναι σε κάθε περίπτωση να έχετε συμφωνήσει τι θα συνεισφέρει ο καθένας στον κοινό λογαριασμό, να έχετε πρόσβαση και οι e-banking και οι δύο.
  4. Κρατήστε και τους προσωπικούς σας λογαριασμούς. Η καλύτερη εκδοχή ίσως είναι να κρατήσει ο καθένας τον προσωπικό του λογαριασμό που θα του δίνει την ανεξαρτησία και την αίσθηση ελευθερίας που χρειαζόμαστε όλοι. Ο κοινός λογαριασμός θα είναι για να πληρώνονται οι κοινοί λογαριασμοί και σαν κουμπαράς για κάτι που θέλετε να αγοράσετε ή να προγραμματίσετε (π.χ. ένα ταξίδι, μια ανακαίνιση).
  5. Συμφωνήστε το μερίδιο συνεισφοράς. Δίκαιο είναι να συνεισφέρετε ανάλογα με το εισόδημά σας (π.χ. να βρείτε ένα ποσοστό επί του μισθού σας). Έτσι θα μπορείτε να έχετε και οι δύο ένα υπόλοιπο για τις προσωπικές σας ανάγκες, χωρίς να χρειάζεται να ζητάτε χαρτζιλίκι ο ένας από τον άλλο και να δημιουργείτε προστριβές.

Εάν υπάρχει καλή θέληση, υπομονή και εμπιστοσύνη θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τους σκοπέλους των οικονομικών και να βρείτε ένα αποδεκτό και από τους δύο μοτίβο.

 

Φωτό από: GOBankingRates

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons