ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Ριζότο με σπανάκι, μπέικον και γραβιέρα

Post by: 24/09/2016 0 comments

Ωραίο, νόστιμο ριζότο που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο κυρίως πιάτο. Πιείτε κι ένα καλό λευκό κρασί που θα αναδείξει θα αναδείξει ακόμα πιο πολύ τη νοστιμιά του πιάτου.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 40 γραμμάρια ρύζι για ριζότο (π.χ. αρμπόριο)
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 1 ½  λίτρο ζωμό κότας ζεστό
  • ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό το σπανάκι. Το σουρώνουμε και το ψιλοκόβουμε.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε 2 κουταλιές της σούπας λάδι το μπέικον και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ρύζι, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι το ρύζι να αρχίσει να γίνεται διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε ¾ του φλιτζανιού ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας συχνά μέχρι το ρύζι να πιει το ζουμί του. Προσθέτουμε πάλι ¾ του φλιτζανιού ζωμό και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει αλλά να κρατάει στο δόντι. Απαιτούνται περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα με το ρύζι. Ενδιάμεσα προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο.
  4. Όταν το φαγητό μείνει χωρίς ζουμί και ελαφρά χυλωμένο σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Πηγή: www.arttable.gr

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons