ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Γιουβαρλάκια σούπα.

Post by: 20/01/2024 0 comments

Αγαπημένο μαμαδίστικο πιάτο, όπως το έχουμε συνηθίσει από τα παιδικά μας χρόνια: με ένα καλά δεμένο αυγολέμονο. Ό,τι πρέπει για τα κρύα μεσημέρια.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + 1/4 φλιτζανιού
  • 2 κρόκοι αυγών
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά. Κάνουμε όλο το μείγμα μια μπάλα και το αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.
  1. Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες σαν μεγάλα καρύδια.
  1. Σε μια κατσαρόλα πλατιά και ρηχή βάζουμε τα γιουβαρλάκια, προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σέλινο και αλατοπίπερο. Βράζουμε για 45 λεπτά (αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό).
  1. Σβήνουμε τη φωτιά και παίρνουμε 2 φλιτζάνια ζωμό από το φαγητό. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών προσθέτοντας λίγο-λίγο τον ζωμό. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα κουνώντας συνεχώς κυκλικά την κατσαρόλα ώστε να μη διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.
  1. Ανάβουμε το μάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons