ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομελέτα με ντομάτες, φέτα και κρεμμύδια (καγιανάς)

Post by: 28/05/2016 0 comments

Καγιανάς ή στραπατσάδα. Απλό, εύκολο και ελαφρύ φαγητό, κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας και ειδικά για τις στιγμές που πεινάμε και θέλουμε κάτι νόστιμο και γρήγορα. Επιδέχεται πολλές παραλλαγές ανάλογα με το τι μας αρέσει και τι υλικά έχουμε στην κουζίνα μας.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και περασμένες στον τρίφτη
  • 4 αυγά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη με τα δάχτυλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια βασιλικού
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

SYNTAGES-ARTTABLE-SYNTAGH-OMELETA-KAGIANAS-NTOMATES-FETA-KREMMYDIA2

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάπρικα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και  βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι η ντομάτα να μείνει με ελάχιστα υγρά.
  2. Προσθέτουμε τότε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και  στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε ελαφρά μερικές φορές μέχρι το φαγητό να μείνει χωρίς υγρά, χωρίς όμως και να παραψηθεί.
  3. Βγάζουμε τον καγιανά σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, γαρνίρουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons