ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψωμί με σταφίδες και καρύδια

Post by: 23/01/2016 0 comments

Αυτό το γλυκό ψωμί είναι ένα ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή. Μια φέτα του χαρίζει ενέργεια και συνοδεύει με απίστευτη νοστιμιά το γάλα, το τσάι, τον καφέ. Δοκιμάστε το και θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας σπιτικό ψωμί.

Υλικά (για 2 φρατζόλες)

  • 1 κιλό αλεύρι για χωριάτικο ψωμί
  • 15 γρ. ξηρή μαγιά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ¾ φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορος
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το αλεύρι πάνω σε ένα καθαρό πάγκο εργασίας σχηματίζοντας ένα βουναλάκι. Κάνουμε στη μέση μια λακκούβα, βάζουμε τη μαγιά μαζί με μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να διαλυθεί η μαγιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα παίρνοντας ταυτόχρονα και αλεύρι από γύρω και αρχίζουμε να πλάθουμε. Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαραθόσπορο, την κανέλα και 1/2 φλιτζάνι νερό και πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο μείγμα που να μην κολλάει στα χέρια. Αλευρώνουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες, τις ρίχνουμε στο μείγμα και πλάθουμε για 4-5 λεπτά ακόμη ώστε να ανακατευθούν ομοιόμορφα.
  2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος ώστε να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη γυρίζουμε 2-3 φορές και την μοιράζουμε σε δύο λαδωμένες φόρμες για ψωμί.
  4. Τις ψήνουμε στον φούρνο για 45-60 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει η κρούστα του ψωμιού να ροδοκοκκινίζει.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons