ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πώς να κάνεις το δικό σου blog πανεύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο!

Post by: 30/06/2016 0 comments

Αρκετά χρόνια πριν, και μόλις το ίντερνετ είχε αρχίσει να «αγκαλιάζει» τον κόσμο, blogs και sites, έφτιαχναν οι επαγγελματίες. Ειδικά τα blogs, ήταν η πρώτη «δωρεάν» διαφήμιση για τους ανερχόμενους συγγραφείς στον εαυτό τους. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και πλέον, κάθε άνθρωπος που νομίζει οτι έχει να πει κάτι και έχει μεράκι στη γραφή, μπορεί να έχει ένα blog. Οι πλατφόρμες έχουν βελτιωθεί. Το ίδιο και το ίντερνετ, το οποίο παρέχει και άλλες δυνατότητες σε σχέση με αυτές που παρείχε τις εποχές των «επαγγελματιών» που έφτιχναν το blog τους. Αρεκτοί είναι που αποθαρρύνονται να φτιάξουν ένα blog επειδή βρίσκουν κάπως περίπλοκη τη διαδικασία. Ευτυχώς όμως, δεν είναι έτσι. Ας δούμε συνοπτικά τα βήματα που χρειάζονται για να φτιάξει κάποιος ένα blog.

  1. Μπορείς να δημιουργήσεις έναν δωρεάν λογαριασμό.

Οι πλατφόρμες που υπάρχουν είναι πάμπολλες και υπάρχουν στο διαδίκτυο με το που αναζητήσετε στο google σχετικές λέξεις με το «πώς φτιάχνω μπλογκ». Αφού μπεις στην πλατφόρμα που θα διαλέξεις, θα κάνεις κλικ στην ένδειξη «Δημιουργία Δωρεάν Λογαριασμού». Συνήθως, κάτω δεξιά στη σελίδα έχει επιλογή γλωσσών για τη διαδικασία. Συμπληρώνεις τα στοιχεία που σου ζητά (email & κωδικό πρόσβασης) και κάνεις κλικ στο «Εγγραφείτε».

  1. Επιλογή είδους του ιστότοπου που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Γενικά, τρεις τύποι ιστότοπων υπάρχουν ως προεπιλογές στις πλατφόρμες. Η πρώτη, αφορά προσωπικές ιστοσελίδες, (προσωπικό blog π.χ) η δεύτερη αφορά ιστότοπους για επιχειρηματικούς σκοπούς και η τρίτη αφορά τα eshops. Για δημιουργία blog, επιλέγουμε την προσωπική ιστοσελίδα με κλικ και θέτουμε το όνομα της σελίδας μας. Αφού κλικάρουμε το «Συνέχεια» πάμε στην εμφάνιση.

  1. Εμφάνιση – design του blog.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα. Καλό είναι να συμβουλευτείς ειδικούς ακόμη και για τα χρώματα που θα επιλέξεις, ειδικά αν στο μέλλον θέλεις το blog σου να το έχεις και για εμπορικούς λόγους. Oι νέες πλατφόρμες, έχουν εκατοντάδες είδη μορφής ή design για να διαλέξεις. Η επιλογή σου μπορεί να αλλάξει ανα πάσα στιγμή και δεν υπάρχει συσχετισμός της αλλαγής εμφάνισης με το τι θα έχεις αναρτήσει στο blog, δεν πρόκειται να χαθεί κάτι.

  1. Επιλογή είδους σελίδας.

Με απλά λόγια θέλεις ο προσωπικός σου ιστότοπος να είναι website ή blog; Στην προκειμένη περίπτωση, κάνουμε κλικ στο blog.

  1. Επεξεργασία και διαμόρφωση της σελίδας.

Ανάλογα την πλατφόρμα, θα έχουμε εικονίδιο που θα αναφέρει κάτι σχετικό με την επεξεργασία. Συνήθως αναγράφουν «Αρχίστε την επεξεργασία». Κάνοντας κλικ, θα εμφανιστούν μπάρες, πάνω και κάτω από τη σελίδα οι οποίες έχουν εργαλεία για τη διαμόρφωση αυτής σε σχέση με το περιεχόμενο που θέλεις να έχεις. Η «επεξεργασία πεδίου» που θα βρεις, αφορά τις αλλαγές που επιθυμείς να κάνεις στο κείμενο.

  1. Ανάρτηση στο blog.

Αφού έχεις προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες και στις αλλαγές σε εμφάνιση και περιεχόμενο, μπορείς να αναρτήσεις το περιεχόμενο που θέλεις. Όταν αποσυνδεθείς από την πλατφόρμα, μπορείς μετά να ξαναμπείς σε αυτήν, επιλέγοντας το κουτί «Είσοδος», γράφοντας πάλι τα στοιχεία σου. Αφού εισέλθεις, επιλέγεις το «Διαχειριστείτε την σελίδα σας» και ακολούθως το «Επεξεργαστείτε το site». Όποτε θέλεις να κάνεις μια ανάρτηση στο blog, επιλέγεις το «Μετάβαση στη σελίδα» που βρίσκεται συνήθως πάνω και αριστερά της σελίδας και βέβαια, κλικάρεις το «Blog». Όποτε θέλεις να διαγράψεις κάτι, η πλατφόρμα ζητά επιβεβαίωση διαγραφής, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Facebook. Αντίθετα, αν θέλεις να προσθέσεις κάτι νέο ως ανάρτηση, πάλι πάνω και αριστερά (συνήθως) κλικάρεις το «προσθήκη υλικού». Κλικ στην ένδειξη «δημοσίευση» και μετά «αποθήκευση».

Φωτό από: barracuda.digital

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons