ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Ακολουθήστε αυτά τα tips για να μη ζωγραφιστεί στο πρόσωπό σας το «πόδι της χήνας» και άλλες ρυτίδες. Πετυχαίνουν!

Post by: 05/04/2024 0 comments

Οι ρυτίδες έκφρασης είναι κι αυτές ρυτίδες σαν όλες τις άλλες που όμως δημιουργούνται εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων συσπάσεων των μυών από ορισμένες εκφράσεις που κάνετε συχνά χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η επιδερμίδα κινείται με την κίνηση των μυών που βρίσκονται από κάτω.

Αυτές οι μικροσυσπάσεις συμβάλλουν στον σχηματισμό γραμμών μεταξύ των οποίων η επιδερμίδα σφίγγει, τεντώνει και τελικά ζαρώνει προκαλώντας τις ρυτίδες έκφρασης.

Έτσι ο λόγος που εμφανίζονται είναι επειδή ενεργοποιούνται συστηματικά και υπερβολικά οι μύες μιας συγκεκριμένης περιοχής, όπως η περιοχή του στόματος, των πλαϊνών των ματιών, όπου δημιουργείται το “πόδι της χήνας”, το μέτωπο, το μεσόφρυο και η ρινοπαρειακή περιοχή.

Όταν οι ρυτίδες στο μέτωπο είναι οριζόντιες, αυτό συμβαίνει επειδή ο μετωπιαίος μυς κινείται προς τα πάνω.

Όταν χαμογελάτε, δημιουργούνται οι ρινοπαρειακές ρυτίδες που μοιάζουν με μεγάλες παρενθέσεις δίπλα στη μύτη και το στόμα.

Με το πέρασμα της ηλικίας οι ρυτίδες αυτές γίνονται πιο έντονες και περισσότερο ορατές.

Πρόληψη.

Τα μέτρα πρόληψης των ρυτίδων έκφρασης είναι σχετικά απλά και θα πρέπει να τα ακολουθείτε είτε για να προλάβετε την επιδείνωση της όψης τους είτε για να καθυστερήσετε την εμφάνισή τους.

Αρχικά θα πρέπει να φροντίσετε για την επαρκή ενυδάτωσή σας.

Όταν μειώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας, προκαλείται αφυδάτωση.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συσπάσεις που γίνονται να είναι πιο έντονες και το δέρμα να μην επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Η επαρκής ενυδάτωση αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα πρόληψης για την εμφάνιση των ρυτίδων έκφρασης.

Δεύτερον, αν θέλετε να αποφύγετε τις ρυτίδες έκφρασης, θα πρέπει να διακόψετε το κάπνισμα ή να το περιορίσετε δραστικά.

Ο καπνός έχει βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία και από τις χειρότερες στο δέρμα. Τα άτομα που καπνίζουν πολύ, εμφανίζουν πιο πολλές και πιο έντονες ρυτίδες έκφρασης ακόμα και σε πολύ νεαρή ηλικία. Η διατροφή κατά των ρυτίδων εκτός από άφθονο νερό, περιλαμβάνει και πολλά φρούτα και λαχανικά.

Η μειωμένη πρόσληψη νερού οδηγεί σταδιακά σε μείωση της πυκνότητας του δέρματος και η μειωμένη πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων που βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά κάνουν την επιδερμίδα περισσότερο επιρρεπή σε συσπάσεις και πτυχώσεις. Η διατροφική αξία όλων των παραπάνω δεν υποκαθίσταται από κανένα καλλυντικό προϊόν για τις ρυτίδες.

Αν, παρόλα αυτά, οι ρυτίδες έκφρασης είναι αρκετά εμφανείς και ρίχνουν την αυτοπεποίθησή σας, τη λύση θα μπορούσε να σας δώσει ένας δερματολόγος ώστε να προχωρήσετε σε πιο δραστικές λύσεις, όπως οι ενέσεις μπότοξ και κάποιο είδος μεσοθεραπείας που ουσιαστικά αποτελεί την πιο ασφαλή αντιγηραντική μέθοδο, καθώς ενεργοποιεί τους ινοβλάστες αναπλάθοντας και διεγείροντας το κολλαγόνο, το βασικό συστατικό ανανέωσης των κυττάρων.

Πηγή: yo.gr / eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons