ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 Κινέζικες παροιμίες που θα αλλάξουν ολοκληρωτικά την αντίληψή σου…

Post by: 14/09/2023 0 comments

Όπως ξέρουμε όλοι, οι Κινέζοι ήταν από τους πρώτους λαούς αυτής της γης. Έχουν βρεθεί χειρόγραφα για τον πολιτισμό τους που χρονολογούνται πριν από 3.500 χρόνια και παραπάνω.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, η πλούσια κουλτούρα των Κινέζων ήταν εξαιρετικά γνωστή για τα λόγια σοφίας της που μπορούν να διδάξουν πολλά στον κόσμο.

Άσε την σοφία των παρακάτω 10 παροιμιών του κινέζικου λαού να επηρεάσει την ζωή σου και να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

1. «Μια ευτυχία διαλύεται σε χιλιάδες θλίψεις.»

Τα πράγματα που μας θλίβουν συμβαίνουν συχνότερα από αυτά που μας χαροποιούν. Μια στιγμή ευτυχίας μπορεί να μας κάνει να υπομείνουμε μια ολόκληρη ζωή θλίψης.

2. «Δεν μπορείς να εμποδίσεις τα πουλιά της θλίψης να πετούν πάνω από το κεφάλι σου. Μπορείς όμως να τα εμποδίσεις από το να κάνουν τη φωλιά τους στα μαλλιά σου.»

Σε αυτή την ζωή, η θλίψη είναι βέβαιο ότι θα έρθει στον δρόμο σου και θα σε επηρεάσει. Εξαρτάται από εσένα το αν θα κολλήσεις ή αν θα μάθεις από αυτή ώστε να προχωρήσεις.

3. «Αυτός που θυσιάζει την συνείδησή του για την φιλοδοξία, καίει μια εικόνα για να πάρει τις στάχτες.»

Αν έχεις μόνο φιλοδοξίες και όχι συνείδηση για να σε οδηγήσει σε αυτές, είσαι πραγματικά τυφλός. Η συνείδησή σου είναι αυτή που σε κάνει να δεις ολόκληρη την εικόνα του κόσμου και της ζωής σου μέσα σε αυτόν. Ποτέ δεν θα μπορέσεις να φτάσεις στον προορισμό σου, εκτός αν βλέπεις καθαρά το προς τα πού πηγαίνεις.

4. «Μια αόρατη κλωστή συνδέει εκείνους που προορίζονται να συναντηθούν ανεξάρτητα από τον χρόνο, το μέρος ή τις συνθήκες. Η κλωστή μπορεί να τεντωθεί ή να μπερδευτεί αλλά ποτέ δεν θα σπάσει. Μπορείς να δέχεσαι κάθε νήμα που έρχεται στην ζωή σου – και τα χρυσά και τα ταλαιπωρημένα – και μπορείς να τα πλέξεις ώστε να δημιουργήσεις μια λαμπρή και όμορφη ζωή.»

Γνωρίζουμε μόνο ανθρώπους που προοριζόμαστε να συναντήσουμε στην ζωή. Με μερικούς θα έχουμε ευχάριστες αναμνήσεις και με άλλους επώδυνες. Ποτέ δεν μπορούμε να αρνηθούμε τις σχέσεις που έχουμε στην ζωή. Ούτε καν τις κακές. Μπορούμε μόνο να μάθουμε από αυτές και να χρησιμοποιήσουμε την σοφία που προσφέρουν για να κάνουμε την ζωή μας πιο ουσιαστική.

5. «Ένα άτομο που λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι δεν πρέπει να διακόπτει αυτόν που πραγματικά το κάνει.»

Αν παρατήσεις κάτι, αυτό σημαίνει ότι το προσέγγιζες αρνητικά ή ότι απλώς δεν προσπάθησες αρκετά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει ποτέ να αφήσεις την αρνητικότητά σου να επηρεάσει αυτούς που πραγματικά αφιερώνονται στο να κάνουν αυτό που νόμιζες πως δεν μπορείς να κάνεις.

6. «Δεν έχει σημασία πόσο αργά πας εφόσον δεν σταματάς.»

Όταν προχωράς προς τον στόχο σου, είναι απολύτως εντάξει το να μην βιάζεσαι και να πηγαίνεις αργά. Είναι πολύ καλύτερο να παίρνεις τον χρόνο σου για να σκεφτείς τις πράξεις σου. Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσεις να προχωράς σταθερά. Η βραδύτητα δεν είναι ποτέ πρόβλημα εφόσον δεν σταματάς.

7. «Αυτός που θέλει να απομακρύνει ένα βουνό πρέπει να ξεκινήσει με τις πέτρες.»

Τα σπουδαία πράγματα ποτέ δεν επιτυγχάνονται αμέσως. Οτιδήποτε μεγάλο απαιτεί πολλή επιμονή. Πρέπει να κάνεις κάτι για τον στόχο σου κάθε μέρα και ποτέ να μην κουραστείς ανεξάρτητα από το πόσο σου μείνει. Έχει να κάνει με τον χρόνο και την αφοσίωση.

8. «Ο καθένας βλέπει την βία του φουσκωμένου ποταμιού. Λίγοι βλέπουν την βία των αναχωμάτων που το περιορίζουν.»

Παρόλο που μπορούμε εύκολα να δούμε τις εκφράσεις επιφανειακά, δεν είναι πάντα εύκολο να δούμε την αιτία. Μερικές φορές, όταν κάποιος προφανώς κάνει κάτι λανθασμένο ίσως το κάνει επειδή προκλήθηκε από ένα μεγαλύτερο αλλά αόρατο λάθος. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μάτια και το μυαλό μας ανοιχτά.

9. «Ούτε καν οι μεγάλοι άνεμοι δεν μπορούν να διαταράξουν το νερό που υπάρχει στο βάθος ενός πηγαδιού.»

Αν είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου βαθιά μέσα σου, οι καταιγίδες που σε εξοργίζουν εξωτερικά δεν θα επηρεάσουν την αντίληψή σου για τον εαυτό σου.

10. «Ένταση είναι αυτός που νομίζεις πως πρέπει να είσαι. Χαλάρωση είναι αυτός που είσαι.»

Η γαλήνη έρχεται μόνο όταν συνειδητοποιήσεις ποιος πραγματικά είσαι. Αν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, αναγκάζεσαι να ανησυχείς για όλα αυτά που θα μπορούσες να είσαι.

Σε αυτές τις περιόδους βίας και μίσους, η ενσωμάτωση αυτής της σοφίας στην ζωή μας μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για έναν καλύτερο κόσμο.

Πηγή: awakengr / eirinika.gr

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons