ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Τα όρια που πρέπει να βάζεις στις σχέσεις σου για να μη χάνεις τον εαυτό σου.

Post by: 03/01/2021 0 comments

Τι πιο όμορφο από τον έρωτα; Η φροντίδα, η στήριξη, οι τρυφερές στιγμές, τα όνειρα για μία κοινή πορεία. Δεν τα βρίσκεις εύκολα όλα αυτά. Ο έρωτας είναι κάτι μαγικό που έρχεται όταν εμείς είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε την κάθε του στιγμή, το κάθε μοναδικό συναίσθημα. Τι γίνεται όμως, όταν μέσα σε μία σχέση εμείς θυσιάζουμε τόσα πολλά, με αποτέλεσμα να χάσουμε επαφή με το μέσα μας; Είναι πολύ εύκολο να χάσουμε το μέτρο και να σβήσουμε τα όρια, προκειμένου να κάνουμε τον άνθρωπο μας χαρούμενο. Ξεχνώντας πως αυτό θα μας βλάψει με την πάροδο του χρόνου.

Πάντα πρέπει να θυμάσαι πως είσαι ένα «ολόκληρο» από μόνη σου! Δεν είσαι ένα «μισό» που περιμένει να βρει το άλλο του μισό για να ολοκληρωθεί. Ο άνθρωπός σου θα έρθει για να σου δώσει παραπάνω από όλα όσα έχεις εσύ ήδη στη ζωή σου. Θα σου δώσει ακόμα περισσότερη χαρά, θα σε στηρίζει και θα σε φροντίζει. Ποτέ μην νιώσεις όμως πως όλα αυτά δεν μπορείς να τα έχεις από μόνη σου. Κατά κάποιο τρόπο, αυτά είναι απαραίτητα να τα έχεις για να μπορείς να είσαι ευτυχισμένη σε μια σχέση.

Πάντα λοιπόν πρέπει να βάζεις τα όριά σου και να μην αλλάζεις τη ζωή σου για κάποιον. Τα όρια δεν σημαίνουν πως δεν σέβεσαι τον άλλον και τα θέλω του. Αντιθέτως, δείχνουν πως σέβεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό. Οι άνθρωποι από τη φύση μας θέλουμε κι’ άλλα, κι’ άλλα, κι’ άλλα. Το ίδιο συμβαίνει και στις σχέσεις. Όσο χώρο αφήνεις, τόσο θα σου «κλέβουν». Και θα ξυπνήσεις μία μέρα και θα έχεις ξεχάσει τα πράγματα που αγαπούσες, τα θέλω σου και τη ζωή σου όπως την ήξερες.

Το να βγεις με τις φίλες σου, το να δεις την κουμπάρα σου, το να πας για yoga, το να πας για ψώνια μόνη σου δεν σημαίνει πως δεν αφιερώνεις αρκετό χρόνο στον άνθρωπό σου. Σημαίνει πως κάνεις αυτά τα λίγα και απλά πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη και που σου είναι απαραίτητα. Το να μην πηγαίνεις στο γήπεδο κάθε εβδομάδα, το να μην παρευρεθείς σε ένα οικογενειακό κάλεσμα, επίσης δεν θα φέρουν το τέλος του κόσμου. Τα όρια δεν μπαίνουν για να μας κρατάνε σε απόσταση αλλά για να μας επιτρέπουν να έχουμε και τη δική μας ζώνη ασφαλείας όταν τη χρειαζόμαστε.

Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Χρειάζεσαι δύο βασικά πράγματα! Τη δύναμη να είσαι ειλικρινής και το θάρρος να λες όχι. Η ειλικρίνεια είναι η βάση κάθε καλής σχέσης. Το όχι είναι ο πιο ευγενικός τρόπος να θέσεις τα όριά σου. Δεν είναι εγωιστικό. Είναι απολύτως υγιές. Κάπου το έχουμε χάσει αυτό τα τελευταία χρόνια. Φοβόμαστε και την ειλικρίνεια και το όχι. Μήπως όμως αυτή να είναι η λύση να μένουμε πάντα σε επαφή με το μέσα μας;

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons