ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι σκέψεις που θα βοηθήσουν όταν νιώθεις πως δεν είσαι αρκετά καλή.

Post by: 19/01/2021 0 comments

Συμβαίνει σε όλες μας! Είναι κάποιες μέρες που όλα μας φταίνε, νιώθουμε πως όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο και δεν νιώθουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Είναι μία μικρή κρίση που όμως μπορεί να μας επιβαρύνει πολύ ψυχολογικά. Πολλές φορές, αυτό προέρχεται από τα παιδικά μας χρόνια και τις εμπειρίες που είχαμε μεγαλώνοντας. Άλλες φορές οφείλεται σε κάποιον που μας πέρασε αυτή την ιδέα είτε σε κάποια σχέση, είτε στη δουλειά, ή ακόμα και κάποιος από το φιλικό μας περιβάλλον. Τι μπορείς να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα και να βοηθήσεις τον εαυτό σου όταν νιώθεις έτσι;

Άφησε πίσω σου το παρελθόν

Στις μικρές ηλικίες, ακούς και απορροφάς τα πάντα που λέγονται γύρω σου. Μέσα από αυτά μαθαίνεις καλύτερα τον κόσμο. Έτσι πολλές φορές «τσιμπάς» αρνητικές σκέψεις που σε επηρεάζουν όσο περνάν τα χρόνια γιατί μένουν χαραγμένα στη μνήμη σου. Από ένα σημείο και μετά, όμως, πρέπει να αφήσεις πίσω σου όλα τα αρνητικά που έχεις μαζέψει με τα χρόνια και να ζεις στο τώρα.

Μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου

Αν εσύ δεν είσαι καλή και ευγενική, αν εσύ δεν αγαπάς τον εαυτό σου, τότε δεν θα βρεις ποτέ κάποιον που να σου συμπεριφέρεται όπως σου αξίζει. Να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου και σε συγχωρείς εύκολα. Όλοι μας κάνουμε λάθη. Το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε!

Μείνε μακριά από τους τοξικούς ανθρώπους

Αν έχεις γύρω σου ανθρώπους που συνέχεια σε κατακρίνουν και που πάντα έχουν κάτι αρνητικό να πουν, τότε είναι λογικό και επόμενο να νιώθεις πως δεν είσαι αρκετά καλή. Γι’ αυτό πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους και να έχεις γύρω σου εκείνους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και που σε γεμίζουν θετική ενέργεια.

Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους γύρω σου

Ο καθένας μας έχει τη δική του πορεία και τους δικούς του ρυθμούς. Μην σε απασχολεί το τι κάνουν οι γύρω σου και το τι έχουν καταφέρει. Το κάθε πράγμα γίνεται στον καιρό του! Σκέψου απλά πως ο καθένας έχει περάσει τη δική του ζωή και έχει ζήσει τις δικές του μοναδικές εμπειρίες. Αυτές οι εμπειρίες μας σχηματίζουν. Έτσι μαθαίνουμε και προχωράμε τη ζωή μας. Χωρίς πίεση, πίστεψε πως όλα θα γίνουν ακριβώς όπως πρέπει να γίνουν.

Σκέψου όλα όσα έχεις καταφέρει ως τώρα

Αν πραγματικά κάτσεις και σκεφτείς τι έχεις κάνει στη ζωή σου, σίγουρα θα βρεις πράγματα για τα οποία είσαι περήφανη. Ακόμα και τα πιο μικρά, είναι σημαντικά. Οπότε, όταν σε πιάνει ο πανικός πως δεν είσαι καλή σε τίποτα, να θυμάσαι πως έχεις καταφέρει πολλά τα οποία ίσως να ξεχνάς που και που. Αν τα βάλεις όμως κάτω, θα δεις πως είσαι πολύ-πολύ καλή και σημαντική!

Φωτό από: Healthline

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons