ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

9 τρόποι για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Post by: 16/05/2020 0 comments

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως με τα προβλήματα που μας ταλανίζουν καθημερινά ή με την ρουτίνα έχουμε ξεχάσει να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Και όταν λέω τον εαυτό μας εννοώ την ψυχή και το σώμα μας.

Ακόμα και αν έχουμε πολυάσχολο πρόγραμμα, μπορούμε να ξεκλέβουμε έστω και 5 λεπτά για να μας φροντίσουμε.

Όπως ξέρουμε από την πολλή κούραση και το άγχος που μας διακατέχει, το σώμα μας αρχίζει να γκρινιάζει πως θέλει ξεκούραση και είναι λογικό.

Ποιοι είναι αυτοί οι 9 τρόποι που θα σας βοηθήσουν στο να φροντίσετε τον εαυτό σας;

  1. Άσκηση: Η άσκηση είναι ό,τι καλύτερο για να φροντίσεις τον εαυτό σου. Είτε περπάτημα, είτε yoga, είτε pilates, είτε να πας στο γυμναστήριο – φυσικά όλα αυτά πρέπει να συνυπάρχουν με σωστή διατροφή και νερό.
  2. Διαλογισμός:Ένας διαλογισμός κατά τη διάρκεια της ημέρας ή λίγο πριν πας στη δουλειά είναι ότι πρέπει για να καθαρίσει το μυαλό σου.
  3. Διώξε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου:Για να φροντίσεις τον εαυτό σου πρέπει να περιβάλλεσαι από άτομα που σε αγαπάνε πραγματικά και όχι από άτομα που σε μειώνουν συνεχώς.
  4. Κράτα ημερολόγιο:Αγαπημένη συνήθεια το να κρατάω ημερολόγιο, άλλωστε εκεί καταγράφεις τα συναισθήματά σου και σου φεύγει και ένα βάρος.
  5. Κλείσε όλα τα social media και τα τηλέφωνα:Αν θες να φροντίσεις τον εαυτό σου ξέκλεψε λίγη ώρα για εσένα με ένα ποτήρι κρασί ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο ή βλέποντας τηλεόραση. Κάνε όμως λίγη αποτοξίνωση από το κινητό σου και από τα social media.
  6. Κάλεσε φίλους στο σπίτι:Λόγω της καθημερινής ρουτίνας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις χαθεί από τους φίλους σου. Για αυτό προσπάθησε μια φορά την εβδομάδα να τους βλέπεις.
  7. Το σαββατοκύριακο μη δουλεύεις:Προσπάθησε το σαββατοκύριακο να το αφιερώνεις 100% σε εσένα και να μην φέρνεις δουλειά στο σπίτι σου.
  8. Να κοιμάσαι καλά:Ο ύπνος μας θρέφει για αυτό και πρέπει να κοιμάσαι καλά χωρίς να σε αποσπά τίποτα.
  9. Θυμήσου πως είσαι υπέροχη και πως πρέπει να χαμογελάς πάντα:Ακόμα και αν περνάς δύσκολα πρέπει να θυμάσαι να φοράς το πιο αληθινό σου χαμόγελο και να θυμάσαι πως είσαι υπέροχη μην παραμελείς εσένα.

Για να θεραπεύσεις το σώμα σου πρέπει πρώτα να θεραπεύσεις την ψυχή σου για αυτό φρόντισε εσένα φορώντας χαμόγελο!

 

Τίνα Α. Μιχαηλίδου

Relationship Blogger

Social Media

https://www.facebook.com/ItsMyLifeByTinaMichaelidou/

https://www.instagram.com/michaelidou_tina/

https://www.tinamichaelidou.gr/

 

Πηγή: www.tinamichaelidou.gr

Φωτό από: Freepik

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons