ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει ένα σχολείο που δεν μαθαίνει στα παιδιά τίποτα!

Post by: 16/05/2019 0 comments

Το καθοδηγεί όμως στο χτίσιμο της νόησής του μέσω των εμπειριών

Το Montessori Community School είναι ένα δίγλωσσο σχολείο προσχολικής εκπαίδευσης που άνοιξε φέτος για να υποδεχτεί παιδιά από 12 μηνών έως και 6 ετών. Στόχος του δεν είναι να μεταδίδει στο παιδί την παθητική και τυποποιημένη γνώση, αλλά να το καθοδηγεί στο χτίσιμο της νόησής του μέσω των εμπειριών του και της χρήσης εξιδεικευμένου εκπαιδευτικού υλικού.

Το Montessori Community School , με την μοντεσσοριανή φιλοσοφία στον πυρήνα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, προσκαλεί το παιδί σε ένα δημιουργικό ταξίδι εξερεύνησης και αυτο-εκμάθησης στα ελληνικά και αγγλικά σε 5 πανέμορφα, κατάφυτα στρέμματα γης στη Λυκόβρυση!

 

Το OPEN DAY 2019 του σχολείου θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 10:30 – 14:00.

Θα μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά τους νέους χώρους του σχολείου, να ενημερωθείτε για τα προγράμματά του και να διασκεδάσετε με παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!

Σοφοκλή Βενιζέλου 59, Λυκόβρυση

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

10:30 – 11:00   Καλωσόρισμα!

11:00 – 11:30   Για τους μεγάλους:

Ομιλία «Προετοιμάζοντας τον ενήλικα του αύριο!»

Για τα παιδιά:

Πρωταγωνιστές σε δραστηριότητες στον εξωτερικό χώρο του σχολείου! Φύτεμα σπόρων στον κήπο,  ζωγραφική με ακουαρέλα- κιμωλία- κάρβουνο, κατασκευή κεριών, ομαδικά παιχνίδια ισορροπίας.

11:30 – 13:30  Ξενάγηση στο περιβάλλον του σχολείου και γνωριμία με τα υλικά      μιας Μοντεσσοριανής τάξης

13:30 – 14:00 Μικροί και μεγάλοι στο γρασίδι με finger food και παρεούλα

 

Παρακαλώ ενημερώστε μας για την προσέλευση σας: 210 2801600 ή info@montessoricommunityschool.gr

 

Λίγα λόγια για το Montessori Community School

Το σχολείο δέχεται παιδιά από την στιγμή που θα περπατήσουν, μέχρι και 6 ετών. Μέσα σε ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο να βοηθά στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παίζουν και να μαθαίνουν μέσα και έξω από την τάξη! Οι όμορφα διαμορφωμένες αίθουσες με το εκπαιδευτικό υλικό προεκτείνονται στον κήπο όταν ο καιρός το επιτρέπει, προσφέροντας στους μικρούς φίλους ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα!

Η Ραμόνα και η Τίνα, χρόνια συνεργάτες σε μοντεσσοριανό περιβάλλον για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο μοντεσσοριανό εκπαιδευτικό περιβάλλον. H αγάπη τους για τα παιδιά ταυτίζεται με το όραμά τους:  ο αυριανός ενήλικας, που θα έχει αποκτήσει από παιδί τις δυνάμεις και τις αξίες εκείνες που θα τον βοηθήσουν να επηρεάσει την προσωπική και κοινωνική του πραγματικότητα.

Οτιδήποτε υπάρχει και συμβαίνει σε μια μοντεσσοριανή τάξη αναπτύσσει το παιδί σε σωματικό, νοητικό, ψυχικό και κοινωνικό επίπεδο. Όλα υπηρετούν αυτόν τον αναπτυξιακό στόχο.

Στόχος είναι τα παιδιά να είναι χαρούμενα, με λαχτάρα να εξερευνήσουν και να μάθουν για τον κόσμο γιατί είναι τα ίδια οδηγοί της μάθησης τους. Να είναι δημιουργικά και ευέλικτα, με δυνατότητα να επιλύουν προβλήματα και να σκέφτονται αυτόνομα

Στο Montessori Community School δίνεται ο χώρος και χρόνος στην ανάπτυξη του κάθε παιδιού, προσφέροντας ένα προετοιμασμένο περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του και θα εκφράζει το σεβασμό και την ακλόνητη πίστη στο παιδί και στην ικανότητά του να αναπτύσσεται μόνο του.

 

Το σχολείο άνοιξε τον Ιανουάριο 2019 και οι εγγραφές συνεχίζονται όλο τον χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες για το Montessori Community School, ραντεβού γνωριμίας με το σχολείο, επικοινωνήστε στο: info@montessoricommunityschool.gr και 210 2801600

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons