ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να δημιουργήσεις περισσότερο ελεύθερο χώρο και χρόνο στη ζωή σου!

Post by: 22/05/2020 0 comments

Κάθε μέρα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τόσες πολλές επιλογές, που πρέπει να μάθουμε να επιλέγουμε σοφά και να λέμε όχι σε πράγματα που δεν προσθέτουν ευτυχία στη ζωή μας.

Πρέπει να μάθουμε να προγραμματίζουμε τις ημέρες μας με βάση το τι είναι σημαντικό στη ζωή μας και να σταματάμε εκεί. Δεν είναι ανάγκη να προσπαθούμε να χωρέσουμε με το ζόρι κάτι ακόμα, το οποίο όμως δεν μας προσφέρει τίποτα. Στη ζωή πρέπει να έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, διασκέδαση και, κυρίως, χρόνο, για όσα αγαπάμε.

Γιατί το να είσαι διαρκώς απασχολημένη δεν σημαίνει ότι είσαι και παραγωγική. Πρέπει να καταρρίψεις αυτό το μύθο και να μάθεις να ζεις πιο ελεύθερα και πιο συνειδητοποιημένα.

Αυτά είναι μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να δημιουργήσεις περισσότερο χώρο και χρόνο στη ζωή σου.

Βρες χρόνο για ξεκούραση.

Αν γεμίζεις όλη σου τη ζωή με πράγματα που χρειάζεται να κάνεις και φορτώνεις διαρκώς το πρόγραμμά σου, τότε θα καταλήξεις να μην έχεις καθόλου χρόνο για σένα. Για να ξεκουραστείς, να διασκεδάσεις, να απολαύσεις. Η ξεκούραση και η χαλάρωση πρέπει να γίνει προτεραιότητα στη ζωή σου, γιατί αν είναι πάντα το τελευταίο κουτάκι στη ημερήσια λίστα σου, τότε δεν θα τα καταφέρεις ποτέ να ξεκουραστείς και θα είσαι μια ζωή εξαντλημένη.

Γίνε περισσότερο παραγωγική και λιγότερο πολυάσχολη.

Σίγουρα έχεις κουραστεί να το ακούς, αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια: το να είσαι διαρκώς απασχολημένη δεν σημαίνει ότι είσαι και παραγωγική. Αν λες “ναι”  σε όλα, θα είσαι πάντα πνιγμένη με διάφορα projects, ευθύνες και δραστηριότητες. Θα έχεις πολλά πράγματα να κάνεις, αλλά τίποτα δεν θα τελειώνει και δεν θα οδηγεί πουθενά. Αντίθετα, αν κάνεις σωστές επιλογές, θα κάνεις λίγα πράγματα αλλά καλύτερα και, κυρίως, πιο σημαντικά για την καριέρα και τη ζωή σου.

Προγραμμάτισε χρόνο για οτιδήποτε απολαμβάνεις.

Αν υπάρχει κάτι που απολαμβάνεις, π.χ. γυμναστική, φρόντισε να το κάνεις όσο πιο συχνά μπορείς. Βάλε στο πρόγραμμα της ημέρας σου μια συγκεκριμένη ώρα για γυμναστική, ώστε να μην νιώθεις ενοχές όταν είσαι εκεί. Θεώρησέ την αναπόσπαστο κομμάτι της ημέρας σου και όχι μια μικρή πολυτέλεια που ξεκλέβεις χρόνο για να την κάνεις.

Δώσε στον εαυτό σου “άφεση αμαρτιών”.

Μην νιώθεις ένοχη που δεν έχεις τίποτα να κάνεις, που χαλαρώνεις, που απολαμβάνεις την παρέα των φίλων σου, που βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση, που κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου. Δώσε “χάρη” στον εαυτό σου και θα νιώσεις πιο ανάλαφρη και ευτυχισμένη. Δεν χρειάζεται διαρκώς να είσαι η Superwoman που τα καταφέρνει όλα.

Απλοποίησε τη ζωή σου.

Less is more. Απλοποιώντας τη ζωή σου, θα έχεις λιγότερα πράγματα να κάνεις και θα μπορείς ανεμπόδιστα να επικεντρωθείς σε όλα όσα σε κάνουν ευτυχισμένη. Όταν το πρόγραμμά σου, ο χώρος σου και η ζωή σου είναι παραφορτωμένα, σου δημιουργούν άγχος και σε αποπροσανατολίζουν από τα σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Μάθε να ζεις συνειδητά.

Προγραμμάτισε την καθημερινότητα και τη ζωή σου κάνοντας συνειδητές επιλογές. Εσύ έχεις τη δύναμη να επιλέξεις τι θα κάνεις με το χρόνο σου. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιες ευθύνες που δεν μπορείς να αποφύγεις. Όμως, στο χέρι σου είναι να κάνεις συνειδητές επιλογές ώστε να μην σπαταλάς το χρόνο σου σε ανούσια πράγματα, αλλά να τον αφιερώνεις σε ότι είναι σημαντικό και σε κάνει πιο ευτυχισμένη.

Φωτό από: Freepik

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons