ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Το μυστικό για να φτάσουμε στην πληρότητα στη ζωή μας είναι ο ενθουσιασμός!

Post by: 10/11/2017 0 comments

Η πληρότητα στη ζωή μας δεν έχει να κάνει ακριβώς με την ευτυχία. Έχει να κάνει με τον ενθουσιασμό που νιώθουμε για τα πράγματα. Ο απώτερος σκοπός στη ζωή μας δεν είναι να είμαστε ευτυχισμένοι. Η ευτυχία είναι αποτέλεσμα της πληρότητας που νιώθουμε, έχοντας ζήσει συναρπαστικές στιγμές και εμπειρίες. Και αυτό είναι που πρέπει να ψάχνουμε στη ζωή μας: εμπειρίες και πράγματα που μας ενθουσιάζουν.

Ο ενθουσιασμός δεν είναι μόνο μια συναισθηματική αντίδραση ή μια ορμονική αλλαγή στο σώμα μας. Δεν είναι μόνο η σύντομη έξαψη που νιώθουμε πριν την ανακοίνωση ενός πολυαναμενόμενου νέου. Ενθουσιασμός είναι και αυτή η φλόγα που πυροδοτεί τη φαντασία μας, αυτό που νιώθουμε όταν κάνουμε “κάτι” που δεν το χορταίνουμε, αλλά και “κάτι” που ταυτόχρονα μας γεμίζει με αμφιβολίες.

Τα σημάδια ότι βρήκαμε “κάτι” που μας ενθουσιάζει είναι πολλά:

  • Νιώθουμε ένα γαργαλητό μέσα μας, ακόμα και στη σκέψη αυτού του “κάτι”.
  • Δεν βαριόμαστε ή δεν κουραζόμαστε ποτέ να κάνουμε αυτό το “κάτι”, ακόμα κι όταν συναντάμε εμπόδια και προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουμε.
  • Αυτό το “κάτι” δίνει νόημα στη ζωή μας και μας προσδιορίζει ως άτομα.
  • Αυτό το “κάτι” μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση, η οποία μπορεί να μην είναι ούτε υλική, ούτε ηθική.
  • Θέλουμε να μιλάμε για αυτό το “κάτι” όλη μέρα, ακόμα κι όταν δεν το κάνουμε.

Σίγουρα θα υπάρξουν εμπόδια και αποπροσανατολισμοί στην προσπάθειά μας να κυνηγήσου αυτό το “κάτι”. Για αυτό χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι να τα αναγνωρίσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε, αν θέλουμε να ζήσουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη ζωή. Μπορεί να πρέπει να παρατήσουμε την ασφάλεια της δουλειάς μας και να ξεκινήσουμε μια νέα επιχείρηση. Μπορεί να ξελογιαστούμε από όμορφα πράγματα που υπάρχουν γύρω μας ή να ακολουθήσουμε λάθος πράγματα, απλά επειδή τα κάνουν άλλοι ή γιατί φαίνονται cool.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ψάχνουμε διαρκώς για αυτό που μας συναρπάζει και γεμίζει με ενθουσιασμό τη ζωή μας. Πρέπει να ρωτάμε συνεχώς τον εαυτό μας: “Τι είναι αυτό που μας ενθουσιάζει περισσότερο;”, “Έχω ενθουσιασμό για τη δουλειά μου ή την σχέση μου;” Και αν η απάντηση είναι ένα εμφατικό “ναι”, τότε είναι ξεκάθαρο ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε. Σίγουρα, θα υπάρξουν αμφιβολίες και φόβος, αλλά πρέπει να βρούμε το θάρρος και τον τρόπο για να ακολουθήσουμε αυτό που μας ενθουσιάζει. Μόνο τότε θα καταφέρουμε να ζήσουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη ζωή.

Φωτό από: The Brothers’ blog

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons