ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να αποβάλεις το θυμό σου όταν οδηγείς;

Post by: 02/04/2021 0 comments

Οι δρόμοι μας, συχνά έχουν συναντηθεί με θυμωμένους, επιθετικούς οδηγούς κάποια στιγμή στη ζωή μας. Είναι αυτοί που αλλάζουν λωρίδα συνεχώς με υψηλές ταχύτητες, παραβιάζουν τον ΚΟΚ, κολλάνε, δε βγάζουν φλας, φωνάζουν ή κάνουν αγενείς χειρονομίες σε άλλους οδηγούς ή πρωταγωνιστούν σε πολλές ακόμα ιστορίες καθημερινής τρέλας!

Το να βρεθείς στο ίδιο δρόμο με έναν από αυτούς τους οδηγούς, μπορεί να είναι εκτός από μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, και μια αιτία για να σε πιάσουν τα νεύρα σου.

Πώς να αποβάλλεις λοιπόν, το θυμό σου όταν έρχεσαι σε επαφή με κάτι τέτοιους οδηγούς, που σου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι;

  1. Φύγε από κοντά του.

Εκείνη την ώρα να θέλεις να του σπάσεις τα νεύρα, να κολλήσεις πίσω του, να τον αναγκάζεις να πηγαίνει με χαμηλή ταχύτητα ή το αντίθετο, να τον κυνηγήσεις ή ακόμα και να τον σταματήσεις στο φανάρι και να τον βρίσεις. Μην ασχολείσαι. Απλά φύγε το συντομότερο δυνατόν και άφησε τον άσχετο οδηγό να περάσει. Όσο μένεις δίπλα του, τόσο θα φουντώνεις.

  1. Απόφυγε την επαφή με τα μάτια.

Μερικές φορές, η επαφή με τα μάτια με τον επιθετικό οδηγό μπορεί να αυξήσει τον θυμό του άλλου. Μπορεί να πάρει το βλέμμα σου ως μια μορφή πρόκλησης και να γίνει ακόμη πιο επιθετικός. Απλά, συνέχισε το δρόμο σου και μη του δώσεις σημασία. Καμιά φορά, επιθετικοί οδηγοί “ψάχνονται” για καβγά και περιμένουν το βλέμμα σου για να δημιουργήσουν φασαρίες.

  1. Αγνόησέ τον.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τον αγνοήσεις. Άστον να κάνει τα δικά του στο δρόμο και μην τσιμπάς. Μην αφήνεις την κακή συμπεριφορά του να σε επηρεάσει. Στο κάτω-κάτω αυτός οδηγεί επικίνδυνα και κάνει κακό στον εαυτό του.  Βάλε λίγη μουσική να αλλάξεις διάθεση, σκέψου κάτι όμορφο και μη ξεχνάς πως δε θα του κάνεις το χατίρι να θυμώσεις και να χαλάσεις το κέφι σου. Ούτως ή άλλως θα διασταυρωθείς με πολλούς τέτοιους οδηγούς στο δρόμο σου, δεν πρέπει να σε επηρεάζουν.

  1. Μη βρίσεις.

Μπορεί να θέλεις πολύ να βρίσεις τον οδηγό που σου χώθηκε στη λωρίδα και σε εκνεύρισε. Ίσως να έχεις κι εσύ τα νεύρα σου. Όμως, μην κατεβάσεις το παράθυρο να του βάλεις τις φωνές και μην αρχίσεις τα κορναρίσματα. Ούτε να αρχίσεις να κάνεις χειρονομίες μέσα από το αυτοκίνητό σου ή να φαίνεται ότι τον βρίζεις. Δείξε ψυχραιμία και μη δίνεις βάση σε ό,τι κάνει ο καθένας γύρω σου, γιατί θα γυρίσεις σπίτι σου με ένταση.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons