ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να είσαι καλά όταν η ζωή σου δεν είναι καλά.

Post by: 10/04/2019 0 comments

Όλοι περνάμε περιόδους στη ζωή μας που τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά. Πώς μπορείς να ανταπεξέλθεις όταν οι συνθήκες στη ζωή σου είναι πραγματικά χάλια;

1. Μην παραιτείσαι.
Αν παραιτηθείς το έχεις χάσει το παιχνίδι. Πρέπει να βρεις τη δύναμη να επιβιώσεις και να πας παρακάτω. Μην παραδίδεις τα όπλα. Μπορεί να νιώθεις πως έχεις εξαντληθεί και πως δεν μπορείς να αντέξεις. Κι όμως, θα εκπλαγείς από τα αποθέματα ψυχικής ενέργειας που έχεις. Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο δυνατοί από όσο νομίζουν.

2. Μην εγκαταλείπεις ό,τι σου άρεσε.
Οι άνθρωποι που, παρά τις δύσκολες περιόδους της ζωής τους, τα βγάζουν πέρα, έχουν ένα μυστικό. Δεν ξεχνάνε τί έκαναν όταν ήταν ευτυχισμένοι. Συνεχίζουμε να κάνουν ό,τι αγαπούν, και μάλιστα με περισσότερη ένταση και πείσμα. Μπορεί να είναι ένα χόμπι, διάβασμα, ποδήλατο ή μία απλή βόλτα. Το ότι περνάς μία δύσκολη περίοδο στη ζωή σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείς. Ίσα-ίσα, τώρα είναι που χρειάζεσαι τις αγαπημένες σου δραστηριότητες για να κρατηθείς.

3. Μίλα.
Συνήθως, οι άνθρωποι που περνάνε μία δύσκολη περίοδο στη ζωή τους, έχουν την τάση να απομονώνονται. Δεν μιλάνε για το πώς αισθάνονται, και δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αυτό όμως είναι λάθος. Για να μπορέσεις να πας παρακάτω, πρέπει να ανοίξεις την καρδιά σου, να βγάλεις από μέσα σου τη στεναχώρια και ό,τι σε πιέζει. Βρες αυτόν τον έναν άνθρωπο στη ζωή σου, που θα σε ακούσει, θα σε στηρίξει και σου δώσει κάποιες συμβουλές. Μη φοβηθείς να ζητήσεις και τη βοήθεια ενός ειδικού.

4. Προσπάθησε να βρεις μία λύση.
Όσο σοβαρή και αν είναι η κρίση που περνάς στη ζωή σου, σίγουρα βρίσκονται κρυμμένες κάπου οι λύσεις. Ενδεχομένως να μην υπάρχει μία μεγάλη λύση αλλά πολλές μικρότερες. Τί σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει, πως αν προσπαθήσεις να αναζητήσεις μέσα σου τρόπους που θα βελτιώσουν την κατάσταση, θα νιώσεις και εσύ καλύτερα. Ένα πρόβλημα πάντα έχει πολλές πτυχές. Ενεργοποιήσου και προσπάθησε να κλείσεις μία-μία τις πόρτες αυτού του προβλήματος. Έτσι, όχι μόνο θα νιώσεις καλύτερα, αλλά θα βρεθείς και πιο κοντά στην οριστική λύση.

Φωτό από: Meeting Hub

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons