ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να ανακαλύψεις τα κρυφά σου ταλέντα;

Post by: 04/11/2022 0 comments

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθουμε απογοητευμένοι και πεσμένοι. Η κατάσταση χειροτερεύει αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος να μας ανεβάσει το ηθικό.

Σε τέτοιες στιγμές, πρέπει να θυμάσαι ότι είσαι ευλογημένος με πολλά ταλέντα, και μόλις τα αναγνωρίσεις, θα μπορείς να πάρεις τη ζωή πάλι στα χέρια σου.

Η «φασαρία» της καθημερινότητας, μάς αποσυντονίζει τόσο πολύ, που συχνά ξεχνάμε να καθίσουμε αναπαυτικά και να σκεφτούμε τον εαυτό μας. Αλλά όταν η ζωή σε γονατίζει, τότε αρχίζεις να χάνεις την αυτοπεποίθησή σου. Πρέπει να έχεις θάρρος και να θυμηθείς να ανακαλύψεις, τί κρύβεις μέσα σου σε τέτοιες στιγμές.

Ωστόσο, η πιο δύσκολη ερώτηση είναι, πώς θα αναγνωρίσεις τα ταλέντα σου;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι:

  1. Βρες αυτό που σε κάνει να νιώθεις δυνατός.

Πρέπει να βρεις ένα σκοπό στη ζωή και να αναζητάς την ανάπτυξη και την ικανοποίηση.

Σίγουρα έχεις βρεθεί σε καταστάσεις όπου όλα φαίνονται άψογα και εύκολα. Όταν είσαι καλός σε κάποια πράγματα, όλα φαίνονται πιο εύκολα. Μη ξεχνάς, ο εαυτός μας, πάντα μας τραβάει σε πράγματα, που μας κάνουν να νιώθουμε ήρεμοι και ικανοποιημένοι από τη ζωή.

Ωστόσο, όταν είσαι πεσμένος ή δεν λαμβάνεις πραγματικά αυτή την ικανοποίηση από τη ζωή, είναι η κατάλληλη στιγμή να θυμηθείς τί σε έκανε ευτυχισμένο. Τί κάνεις καλά, που σου δίνει ψυχική ανάταση;

Είναι να ζωγραφίζεις; Να μαθαίνεις ξένες γλώσσες; Να μαστορεύεις; Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, ήρθε η ώρα να το θυμηθείς!

  1. Σκέψου σε τι ξοδεύεις τα περισσότερα χρήματα.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εντοπίσεις ένα ταλέντο σου, είναι να αναλογιστείς πού ξοδεύεις περισσότερο τα χρήματά σου.

Θα εκπλαγείς όταν συνειδητοποιήσεις, ότι ακολουθείς ένα συγκεκριμένο μοτίβο δαπανών για ορισμένα πράγματα.

Για παράδειγμα, εάν ξοδεύεις πολλά χρήματα για το γυμναστήριο, ίσως είσαι καλός στη γυμναστική κι αυτό είναι ένα ταλέντο σου!

Ξοδεύεις πολλά χρήματα σε μακιγιάζ; Ίσως έχεις εκεί ένα κρυφό ταλέντο!

  1. Ρώτα τους φίλους σου, ποια πιστεύουν ότι είναι τα ταλέντα σου.

Γιατί να μην ρωτήσεις τα πολύ στενά σου άτομα, όπως η οικογένεια ή οι φίλοι, που πιστεύουν ότι υπερτερείς; Είναι αυτοί που σε ξέρουν για πολύ καιρό, και είναι οι άνθρωποι που αναμφίβολα θα γνωρίζουν ξεκάθαρα ποιά είναι τα πάθη και τα ενδιαφέροντά σου. Κι ως παρατηρητές, θα τους είναι πολύ πιο εύκολο να διακρίνουν τα ταλέντα σου!

Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το τραγούδι μέχρι χορό. Πράγματα που έρχονται σε σένα αβίαστα και διασκεδάζουν τους άλλους κι εσύ δεν τα έχεις συνειδητοποιήσει.

Ζήτησέ τους να είναι απόλυτα ειλικρινείς μαζί σου, καθώς η γνώση των αδυναμιών ή των ελαττωμάτων σου, θα σε βοηθήσει να απομονώσεις τέτοιες συνήθειες ή δραστηριότητες από τη ζωή σου και θα σου αφήσει χώρο για όσα είσαι καλός.

  1. Τι αγαπούσες ως παιδί;

Ρώτησε την οικογένειά σου τί αγαπούσες ως παιδί.  Ίσως δυσκολεύεσαι να θυμηθείς τέτοια πράγματα, αλλά σίγουρα θα θυμούνται οι γονείς και τα αδέρφια σου. Αυτοί είναι οι άνθρωποι στη ζωή σου που σε γνωρίζουν πολύ καλά.

Υπάρχουν πράγματα και συνήθειες που είχαμε ως παιδιά και ήμασταν καλοί, αλλά μεγαλώνοντας τα αφήσαμε πίσω.

Αν κάποια από αυτά τα πράγματα εξακολουθούν να σε εξιτάρουν και να σε ενθουσιάζουν, είναι αυτά που αγαπούσες και ήσουν καλός. Αυτό είναι το ταλέντο σου!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons